ΑθλητικάΚαστοριά

Σάββας Χρυσόπουλος: Ο σμολ φόργουορντ της Καστοριάς (αφιέρωμα)

Ο Σάββας Χρυσόπουλος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της πολύτιμης νίκης του Α.Σ. Καστοριάς κόντρα στο Κόροιβο Αμαλιάδας (60-53). Ο Θεσσαλονικιός σμολ φόργουορντ πέτυχε 10 πόντους (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), «κατέβασε» 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, σε 23 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Του Νίκου Καραμανλή

Μία ομολογουμένως καλή εμφάνιση που θαρρώ πως ήρθε τη πιο κατάλληλη στιγμή, μία μόλις εβδομάδα πριν την επιστροφή του στο Ιβανώφειο, εκεί, που για τρεις σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Ηρακλή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε την μπασκετική του διαδρομή…

Ο 30χρονος (γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1989) ύψους 1.96 μ. σμολ φόργουορντ που αγωνίζεται στις θέσεις “2” και “3” ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία, στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ, όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2008. Μάλιστα, στις 30 Απριλίου του 2007, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στον «Δικέφαλο του Βορρά». Μπορεί να μην είχε συμμετοχή στους αγώνες παρά μόνο στις προπονήσεις, όμως απέκτησε, όπως έχει δηλώσει, πολύ σημαντικές εμπειρίες από πλευράς του τρόπου προπόνησης, αλλά και λόγω των συμπαικτών που είχε.

Την σεζόν 2008-2009 παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική με τον Απόλλων Καλαμαριάς, όπως και την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2009-10 με την ομάδα του Μαντουλίδη όπου παρέμεινε μέχρι και το 2011.

Επέστρεψε στην Β’ Εθνική Κατηγορία την περίοδο 2011-12 αγωνιζόμενος στην έτερη ομάδα της Τούμπας, στην ΜΕΝΤ, ενώ την επόμενη χρονιά (2012-13) μετακόμισε στην Βέροια και την ομάδα του Φίλιππου, όπου και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2.

Από το 2013 έως και σήμερα αγωνίζεται ανελλιπώς στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, αρχικά και για δύο σεζόν με την ομάδα του Ηρακλή, ενώ πέρασε και από την Δόξα Λευκάδας (2015-16). Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 επέστρεψε στον Ηρακλή όπου υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή αγωνίστηκε βασικός και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, σε μια χρονιά που ο «Γηραιός» έφτασε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ.

Το προπέρσινο καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα στο να εκπληρώσει ένα παιδικό του όνειρο, να παίξει στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, καθώς υπήρξαν προχωρημένες επαφές με το Λαύριο, που εντέλει δεν τελεσφόρησαν. Δεν έμεινε όμως ανενεργός, καθώς βρήκε μπασκετική στέγη στον Ερμή Αγιάς όπου κατέγραψε 10,3 πόντους και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο Σάββας Χρυσόπουλος έχει χριστεί διεθνής με την Εθνική Παίδων, όπου αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες διεθνούς τουρνουά που διεξήχθη σε Μπελεγκρέντε και Σιάτιστα, όπως επίσης και σε δύο φιλικά παιχνίδια.

KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

 

 

Back to top button