Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Νεστόριο (φωτογραφίες)

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στον Δήμο Νεστορίου, για τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την έναρξη του αντιστασιακού αγώνα κατά των κατακτητών στην περιοχή μας 

 

 

2 Σχόλια

 1. Δόξα κα τιμή στην Εθνική μας Αντίσταση!!!!!!

 2. Φώτης Κουκουφίκας

  Ποτέ ξανά τέτοια Εθνική Αντίσταση ;

  Όπως διαβάζουμε στα » Εμφύλια Πάθη » των Μαραντζίδη — Καλύβα , ενώ στην αρχή του αντιστασιακού αγώνα οι αντιστασιακές οργανώσεις ήταν δεκάδες , στο τέλος αυτού , όλες τους — εκτός της οργάνωσης του Ν.Ζέρβα στη Ήπειρο και του Αντών Τσαούς στη Θράκη — με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χειραγωγήθηκαν και ενσωματώθηκαν στο ΕΑΜ — ΕΛΛΑΣ .

  Νομίζω, ότι όλοι μας , λίγο —πολύ , γνωρίζουμε ότι το ΕΑΜ —ΕΛΛΑΣ μετεξελίχθηκε σ’αυτό που ονομάζουμε Δ.Σ. Ελλάδας του εμφυλίου πολέμου μας .

  Συμπέρασμα ; Η Εθνική Αντίσταση , στο τέλος της κατάληξε να αποτελεί τον έναν από τους δύο πόλους του εμφυλίου .

  Κοιτώντας από αυτή τη σκοπιά , όταν κανείς σκέφτεται την Εθνική Αντίσταση , νομίζω , ότι προβληματίζεται έντονα στο αν θα πρέπει να αναφωνήσει : » Δόξα και τιμή στην Εθνική μας Αντίσταση !!! » , ή μήπως : ποτέ πια ξανά τέτοια Εθνική Αντίσταση , που θα μετεξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο ;

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.