Καστοριά

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας “Ρήγα Φεραίου”

Θετικότατος ο υπουργός στη πρόσθετη ονοματοδοσία του ΔΠΘ και του Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε ξεκινήσει αυτή η συζήτηση, διατυπώνοντας το πλαίσιο : Να μην έχει μόνο γεωγραφική αναφορά το όνομα του κάθε Πανεπιστημίου αλλά να έχει μια ιστορική αναφορά.

“Εγώ είμαι πάρα πολύ υπέρ τέτοιων  εγχειρημάτων”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  ότι κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το όνομα του “Ρήγα Φεραίου”.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας ανέφερε  και την “ονοματοδοσία” του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης.

Η όποια ονοματοδοσία ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας  θέλει   συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και του αντίστοιχου Πανεπιστημίου.

Δηλαδή, εξήγησε ο Κ. Γαβρόγλου,  αν έρθει το υπουργείο και προτείνει το καλύτερο όνομα, τότε “αύριο όλοι θα είστε στο δρόμο”..

 Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε ξεκινήσει αυτή η   συζήτηση, διατυπώνοντας το πλαίσιο :

Να μην έχει μόνο γεωγραφική αναφορά  το όνομα του κάθε Πανεπιστημίου  αλλά να έχει μια ιστορική αναφορά..

Να ξαναδούμε όχι μόνο τα ονόματα της αρχαιότητας, έχουμε το Ρήγα Φεραίο (για το Παν. Δυτ. Μακεδονίας), έχουμε τον Κωνσταντίνο Καραθεωδωρή  και για το Πανεπιστήμιο Θράκης , σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

“Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες επιφανείς, καλλιτέχνες και νομίζω ότι είναι μια συζήτηση πολύ γόνιμη” δήλωσε ο κ. υπουργός και πρόσθεσε: “Είμαι θετικότατος. Αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίσει  η τοπική κοινωνία και τα Πανεπιστήμια. Το υπουργείο θα έρθει να το επικυρώσει”.

https://www.esos.gr

Back to top button