Κόσμος

«Το όνομα του ρόδου» σε νέα, μίνι τηλεοπτική σειρά (βίντεο)

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας του Ζαν-Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο ‘Εκο «Το όνομα του ρόδου».

Η πολυαναμενόμενη ιταλογαλλογερμανική παραγωγή, μια σειρά οκτώ επεισοδίων διάρκειας 52 λεπτών, θα μεταδίδεται από απόψε στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και από αύριο, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με την ιστορική αφήγηση μιας ταραγμένης εποχής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, έρχεται ο Τζον Τουρτούρο, επίσης συνσεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός, να υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

O Τουρτούρο, σε μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτή των Αδελφών Κοέν ή του Σπάικ Λι, αλλά το ίδιο αξιόπιστος, εξήγησε ότι επέλεξε να μην δει την ταινία του Ζαν-Ζακ Ανό για να μην επηρεαστεί από την επιβλητική παρουσία του σπουδαίου Σκωτσέζου προκατόχου του.

Σύμφωνα με την παραγωγή, ο Ουμπέρτο ‘Εκο είχε ο ίδιος εγκρίνει ένα πρώτο προσχέδιο του σεναρίου πριν από τον θάνατό του το 2016, και η οικογένειά του ακολούθησε στη συνέχεια την ιδέα αυτή, που γυρίστηκε στα αγγλικά και κατά ένα μεγάλο μέρος στην Cinecittα στη Ρώμη, όπως η ταινία του 1986.

ΑΠΕ 

Back to top button