Κόσμος

Σειρά στο Netflix τα «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής βίντεο Netflix ανακοίνωσε ότι θα διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το περίφημο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «100 χρόνια μοναξιά», αφού απέκτησε τα δικαιώματα από την οικογένεια του Κολομβιανού συγγραφέα.

«Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες “100 χρόνια μοναξιά”. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που η οικογένεια δίνει άδεια για τη μεταφορά του στην οθόνη» μετά την έκδοσή του το 1967, αναφέρει το Netflix σε ένα tweet.

Το μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ λογοτεχνίας το 1982 και απεβίωσε το 2014 στο Μεξικό, διηγείται την ιστορία μιας δυναστείας, της οικογένειας Μπουενδία, και του πατριάρχη της Χοσέ Αρκάντιο Μπουενδία, του ιδρυτή της φανταστικής πόλης Μακόντο.

Έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες κι έχει πουλήσει περί τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το Netflix δεν έχει δημοσιοποιήσει, προς το παρόν, καμία λεπτομέρεια σχετικά με την παραγωγή. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του σκηνοθέτη, τα ονόματα των πρωταγωνιστών, το ύψος του προϋπολογισμού και η ημερομηνία προβολής της σειράς.

Ο συγγραφέας είχε εκφράσει τη σαφή αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη, προτάσσοντας την επιθυμία του η διασκευή αυτή να γυριστεί στην ισπανική γλώσσα, ωστόσο οι πρόσφατες παραγωγές του Netflix φαίνεται πως έπεισαν τους κληρονόμους του.

«Το Netflix είναι μεταξύ των πρώτων που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος είναι όσο ποτέ πιο πρόθυμος να παρακολουθήσει σειρές που παράγονται σε ξένες γλώσσες, υποτιτλισμένες» εξήγησε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ο Ροντρίγκο Μάρκες, ένας από τους γιους του συγγραφέα, που θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού παραγωγού της σειράς.

ΑΠΕ

 

Back to top button