Καστοριά

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στο Βερολίνο για το Σκοπιανό τουριστικό περίπτερο

Στην ITB , την Τουριστική Έκθεση στο Βερολίνο βρίσκεται και η Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας με τον πρώην αντιπεριφερειαρχη Επιχειρηματικοτητας και Τουρισμού Παναγιώτη Κώττα.

Σε ανάρτηση του ο κ. Κώττας εξηγεί πως η Περιφερεια Δ. Μακεδονίας αντιλήφθηκε από την πρώτη μέρα λειτουργίας το ατόπημα των Σκοπιανων και την άμεση καταγγελία του γεγονότος στην πρεσβεία μας.

Παρευρισκόμενος στην έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο, συμμετέχοντας στο περίπτερο του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διαπίστωσα από την πρώτη μέρα, ιδίοις όμμασι, πως η γειτονική μας χώρα παρουσιαζόταν από τον επίσημο φορέα του τουρισμού της, με το σύνθημά “Macedonjia your next destination” .

Αναζητώντας τις λίστες των Γερμανών διοργανωτών στα αντίστοιχα φυλλάδια, αλλά και τις ιστοσελίδες της έκθεσης, διαπίστωσα πως υπήρχε η καταχώριση με την επίσημη πλέον ονομασία της ως (Nordmazedonien).
Ενημερώνοντας άμεσα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη για το γεγονός, μετέφερα την έντονη δυσαρέσκεια μας σε διπλωματικούς υπαλλήλους της χώρας μας στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα.

Η παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω της Ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία ήταν άμεση και το συγκεκριμένο θέμα πλέον έχει “λήξει”.
Μια τόσο κρίσιμη συμφωνία, η οποία δομήθηκε κυρίως πάνω στη βάση της σύνθετης ονομασίας της γείτονος χώρας, χρειάζεται αν μη τι άλλο αμοιβαίο σεβασμό, και άμεση εφαρμογή της και από τα δύο μέρη, έτσι ώστε να μη τρίζουν τα θεμέλια της από την πρώτη στιγμή.

Πρώτη μέρα

 

Διόρθωση σε “Βόρεια Μακεδονία”

Back to top button