ΓούναΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η ξεχωριστή φωτογράφιση του Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” (σειρά φωτογραφιών)

Μία ξεχωριστή φωτογράφιση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, ο οποίος φυλάει Θερμοπύλες πολιτισμού και παράδοσης στην περιοχή. Η φωτογράφιση έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Μαρούλα Γκαμπέση για τα ιστορικά στοιχεία, τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Αρμονία” κ. Μιχάλη Ζήλα για τη διευκόλυνση της φωτογράφισης και την κ. Ξανθοπούλου Μαρία για το μακιγιάζ.
Φωτογραφίες: Ηλίας Περγαντής – Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα του χθες 

7 Comments

    1. Επιμένετε κ. Παπαδόπουλε!
      Τραγιάσκα ΔΕΝ φορούσαν οι Καστοριανοί αλλά οι Βούλγαροι.
      Έλεος με τις εμμονές σας.

    2. επι οθωμανικης αυτοκρατοριας….ε τοτε λοιπον να σβησουμε τα παντα γιατι?γιατι το θελει η μαυριλα του μυαλου μας

  1. Και μία επισήμανση στον κύριο Παπαδόπουλο και σε όσους κάνουν το ίδιο λάθος όταν (κακώς κατά την άποψή μου) χρησιμοποιούν greeklish στη γραφή ή την υπογραφή τους. Το γράμμα ύψιλον από μόνο του, μεταγράφεται από τα ελληνικά στα αγγλικά ως “y” αλλά στο συνδυασμό του δίφθογγου “ου” μεταγράφεται μόνο ως “ou” ή “u” (π.χ. acoustics, urethra, κτλ.) και ποτέ ως “oy” διότι το τελευταίο στα αγγλικά διαβάζεται “όι” (π.χ. boy, toy, convoy, κλπ.) Η ξενομανία καθίσταται ακόμα πιο ενοχλητική όταν αντιγράφεται λανθασμένα. Και, τέλος πάντων, πώς γίνεται να μας ενοχλούν τα τούρκικα φέσια, που στο κάτω κάτω μας τα είχαν επιβάλλει, και όχι η αυτεπάγγελτη χρήση των greeklish που υπονομεύει κανονικότατα την κληρονομιά μας;
    ΥΓ. Και αυτοί που στην πινακίδα πριν την Κολοκυνθού γράψαν “Kolokynthoy”, καλά είναι να το διορθώσουν. Ας μη επιδεικνύεται τόσο απροκάλυπτα η προχειρότητα και το αρπακόλλα μας.

  2. Προς κ. G.Papadopoulos .
    Δεν ξέρω αν ζείτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό . Δεν ξέρω επίσης αν αυτό είναι το πραγματικό σας όνομα ή κρύβεστε πίσω από ένα συνηθέστατο ελληνικό όνομα .

    Ό’τι κι αν συμβαίνει όμως , θα ήθελα να σας πω ότι ναι ! πράγματι ! ο νομός μας είχε Βούλγαρους , είχε πολλούς Βούλγαρους , όμως οι Έλληνες τους έδιωξαν ή τους ανάγκασαν να φύγουν από εδώ , γιατί , στις ένοπλες συγκρούσεις μαζί τους τους νίκησαν .
    Να σας το πω ξανά ; τους ΝΙΚΗΣΑΝ !!

    Τι να κάνουμε τώρα ; να τους φέρουμε πάλι πίσω ;
    Να αρνηθούμε τη νίκη μας ; αυτός είναι μεγαλύτερος παραλογισμός , από αυτόν που αρνείται τη ήττα του , δεν το νομίζεται ;
    Τέτοια παράλογη εμμονή ; τέτοιο παράλογο πείσμα ; τέτοιος παράλογος εγωισμός ; θυμίζει εκείνο το κακομαθημένο μοναχοπαίδι , που , αν ήταν δυνατόν , ακόμη και το sex θα το έκανε με τον εγωισμό του κι όχι με το ……πιιπί του ……….

Back to top button