ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας (Φώτο)


Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς διοργάνωσε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Πέρα από την καθιερωμένη αναδρομή στην ιστορία θέσπισης της 8ης Μαρτίου ως επετείου, αναπτύχθηκαν θέματα που μας απασχολούν σχετικά με το εργασιακό καθεστώς, αλλά και για τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού μας φορέα σχετικά με αυτά.
Η ημέρα αυτή, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας σημαντικής αλλαγής, μιας αλλαγής κατεύθυνσης προς έναν σκοπό: την διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης, τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων, των δικαιωμάτων των γυναικών. Ότι έχει επιτευχθεί, ξεκίνησε με θυσίες γυναικών που τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα σε μία εποχή όπου ήταν σε εξαιρετικά κατώτερη εργασιακή αλλά και κοινωνική ιεραρχία. Ο εορτασμός της επετείου αυτής, πέρα από τον συμβολικό του χαρακτήρα, θα πρέπει να μας αφυπνίζει ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να φτάσουμε σε μία πραγματική, ουσιαστική ισότητα.
Δέσποινα Σαββίδου Αντιπρόσωπος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων. 

 

Back to top button