Καστοριά

Σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο: Απόρρητη η ΕΔΕ – Στο αρχείο ο φάκελος της Στρατιωτικής Εισαγγελίας – Οι προϊστάμενοί τους προήχθησαν

 

Η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Έβρο πριν από ένα χρόνο έκλεισε και τέθηκε στο αρχείο, όπως προκύπτει από τη σχετική απάντηση στη Βουλή του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης (και τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση των αρμόδιων Τομεάρχη Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Αναστάσιου Δημοσχάκη, οι δε τότε προϊστάμενοί τους προήχθησαν και ανέλαβαν σημαντικότερες θέσεις ευθύνης!

Την απάντηση για την υπόθεση σύλληψης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη από τον τουρκικό στρατό, δίνει σε ερώτηση που του τέθηκε από την Νέα Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα από την ηγεσία του τομέα Άμυνας, τους βουλευτές Κικίλια και Δημοσχάλη.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της συλλήψεως και κρατήσεως από τους Τούρκους επί 5μηνο στις φυλακές της Αδριανουπόλεως των Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Άγγελου Μητρετώδη και ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης στην απάντησή του στη Βουλή σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο», σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

 newpost.gr

Η ΝΔ ζητά να μάθει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για την αιχμαλωσία των 2 στρατιωτικών

Back to top button