Ελλάδα

Πέθανε η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά – Η πρώτη «Δεβόρα» του Ζάχου Δόγκανου

 

Η τραγωδία με τον σύζυγό της που την είχε σημαδέψει

Έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά.

Η Ρένα Βουτσινά, υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Βάσο Ανδριανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999 όταν έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού τους. Μαζί, το 1981 έφεραν στη ζωή την κόρη τους Ναστάζια.

Η Ρένα Βουτσινά από το 1979 έως το 1981 πρωταγωνιστούσε στο σίριαλ της ΥΕΝΕΔ «Μεθοριακός Σταθμός» κρατώντας το ρόλο της Γαρουφαλλιάς που ήταν ερωτευμένη με τον γεωπόνο Αλέξη. Στο ρόλο του Αλέξη ο σύντροφος της ζωή της Βάσος Ανδριανός.

 

Το σίριαλ γνώρισε τεράστια επιτυχία και η Ρένα Βουτσινά μεγάλες δόξες.

Εκτός από το σίριαλ «Μεθοριακός Σταθμός», την ίδια εποχή η Ρένα Βουτσινά έπαιζε και στη σειρά «Εκείνες και Εγώ» με πρωταγωνιστή τότε τον Λάμπρο Κωνσταντάρα (τη δεκαετία του ’90 έγινε remake της σειράς με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο). Η Ρένα Βουτσινά έκανε τη Δεβόρα, βοηθό του Ζάχου Δόγκανου, η οποία υποτίθετο ότι ήταν μαύρη και η ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου βαφόταν. Ο συγκεκριμένος ρόλος έκανε την Ρένα Βουτσινά σούπερ σταρ.

Η Ρένα Βουτσινά έπαιξε και σε ελληνικές ταινίες, κρατώντας, όμως, μικρότερους ρόλους. Σημαντικότερη δουλειά της έκτοτε η συμμετοχή της στην ταινία «Υποψήφιοι Βουλευτές και βουλευτίνες» του 1980, ως μαύρη Ντόροθι. Δύο χρόνια μετά έκανε ένα γκεστ στη σειρά «Ορκιστείτε Παρακαλώ» και στη συνέχεια αποσύρθηκε και από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έκανε μόνο κάποιες επιλεκτικές δουλειές στο θέατρο.

Μετά την τραγωδία με τον σύζυγό της το 1990 όταν έπεσε και σκοτώθηκε από τη βεράντα του σπιτιού τους, η Ρένα Βουτσινά δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημοσίως.

 

Ρένα Βουτσινα, Βάσος Ανδριανός

Back to top button