Καστοριά

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία που μεγάλωσε (φωτογραφίες)

Ευχήθηκε σε όλους τους ενορίτες Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Με την κανονική άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ναό της Παναγίας Λαοδηγητρίας Θεσσαλονίκης, στην ενορία της κατά σάρκα οικογενείας του.

Θεσσαλονίκη-Γιώργος Φερδής

«Ευχαριστώ ταπεινά τον σεπτό σας Ποιμενάρχη, Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον καλό ποιμένα και στοργικό πατέρα της τοπικής μας Εκκλησίας, που μου έδωσε σήμερα την ευλογία να τελέσουμε με την ευχή του το μυστήριο των μυστηρίων, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τον ευγνωμονώ παντοτινά, διότι αδιάλειπτα με περιβάλλει με ιδιαίτερη αγάπη, στοργή, καλοσύνη και πατρικότητα και γι’ αυτό παρακαλώ τους εκλεκτούς συλλειτουργούς πατέρες και στενούς του συνεργάτες, τον π. Βαρνάβα, τον π. Παλαιολόγο και τον π. Νικόλαο, αλλά και τον καλό διάκονο, π. Αλέξανδρο, να του μεταφέρετε τα υιικά μου προσκυνήματα και τον απεριόριστο οφειλετικό μου σεβασμό» τόνισε ο κ. Συμεών.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνώνανέφερε πως: «Σήμερα είναι μία μέρα που η Αγία μας Εκκλησία τιμά όλους τους Οσίους της Εκκλησίας μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αγάπησαν ολοκληρωτικά το Θεό και αποφάσισαν να κάνουν ρήξεις με την κοινωνία, για να επιτύχουν την πραγματική κοινωνία με τον Θεό και τους ανθρώπους. Με τον αρμό των δακρύων και της οσιακής βιοτής ένωσαν τις ρωγμές της διαρρηγμένης σχέσης του ανθρώπου με τον Θεό».

Ο Επίσκοπος Θεσπιών αναφέρθηκε και στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, τονίζοντας «στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας έμειναν αφοσιωμένοι μέχρι τέλους στην αγάπη του Χριστού, χωρίς να τους παρεμποδίσει το ψύχος να καίγονται από την θερμουργό και πυρφόρο Χάρη του Πνεύματος».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους ενορίτες Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο προϊστάμενος του Ναού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Συμεών για την παρουσία του στον Ναό της ενορίας του και μίλησε με λόγια συγκινητικά: «Σας γνωρίσαμε και σας ζήσαμε σε αυτήν την ενορία ως λαϊκό, σας γνωρίσαμε ως μοναχό, ως ιερέα, ζήσαμε προσευχητικά όλη σας την πορεία και σήμερα σας έχουμε κοντά μας και ως Επίσκοπο, για πρώτη φορά στην δική σας ενορία».

Ενώ έκλεισε την αντιφώνηση λέγοντας «Ευχόμαστε το οσιακό σας φρόνημα να χαρακτηρίζει όλη την ζωή σας».

Back to top button