Κόσμος

Τι απέγινε ο θρυλικός και πολυμήχανος Μαγκάιβερ

Μισούσε τα όπλα, ήταν εφευρετικός, πολυμήχανος, ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που με απλά υλικά και τον ελβετικό σουγιά του, έκανε κατορθωτά, τα ακατόρθωτα. Ο λόγος για τον Άνγκους Μαγκάιβερ, τον θρυλικό μυστικό πράκτορα, τον τηλεοπτικό ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Το όνομα του έγινε συνώνυμο της εφευρετικότητας και για εφτά σεζόν, όσο δηλαδή κράτησε η ομώνυμη σειρά Μαγκάιβερ, κάθε εβδομάδα στηνόμασταν μπροστά από την τηλεόραση για να δούμε τι άλλο απίθανο θα σκαρφιστεί το κοφτερό μυαλό του πράκτορα και που θα τον βγάλει από τις δύσκολες καταστάσεις.

Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον τηλεοπτικό ήρωα, ήταν κι ένας γοητευτικός άνδρας που οι αφίσες του κοσμούσαν τους τοίχους των κοριτσίστικων δωματίων. Κι, όμως, ο γοητευτικός ηθοποιός τα παράτησε όλα, χρόνια αργότερα, για να αφοσιωθεί στην κόρη του, μιας και δεν ήθελε να μεγαλώσει χωρίς να είναι δίπλα της.

Άλλωστε, το σταριλίκι και τα φώτα της δημοσιότητας ποτέ δεν τον συγκινούσαν. Και οι τίτλοι του «σέξι άνδρα» τον άφηναν παγερά αδιάφορο. Ο ίδιος, εξάλλου, κέρδισε το ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα του για το λόγο αυτό: δεν τον ενδιέφερε η εμφάνισή του.

Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1950, σε ένα ήσυχο προάστιο της Μινεάπολις της Μινεσότα. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής στο γυμνάσιο της περιοχής και η μητέρα του ήταν ζωγράφος. Την αγάπη της για τις Τέχνες τη μετέδωσε και στους τέσσερις γιους της.

Ειδικά, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, Ρίτσαρντ είχε από μικρός αγάπη προς τη τζαζ μουσική, την υποκριτική, αλλά και τα σπορ. Μάλιστα, το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του Χόκεϊ, όμως…

Η συνέχεια στο Newsbeast.gr

Back to top button