Καστοριά: Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων του Ελληνικού Κινηματογράφου στο διαδίκτυο

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.grmdb.gr για πρώτη φορά στην ιστορία, βρίσκονται αναρτημένες πληροφορίες και οπτικοακουστικό για το σύνολο των ελληνικών ταινιών (μικρού και Μεγάλου μήκους) και όλοι οι συντελεστές τους

Μια τιτάνια προσπάθεια καταγραφής που ξεκίνησε από τον Πάνο Κακκαλένιο στην Καστοριά και τον Κώστα Κωνσταντινίδη στα Χανιά, από το 1992. Πρωτοκυκλοφόρησε σε μορφή CD-ROM το 1998 από την Εθνική Τράπεζα με τίτλο «Ελληνικός Κινηματογράφος» (φωτο), ακολούθως μέρος του υλικού στο φιλοξενήθηκε στο ert.gr στην ενότητα ΣΙΝΕΜΑ, και εδώ και λίγο καιρό όλα τα δεδομένα βρίσκονται στο διαδίκτυο στο grmdb.gr (Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου).

Η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου περιλαμβάνει (μέχρι αυτή τη στιγμή καθώς η βάση ανανεώνεται διαρκώς τα δεδομένα αλλάζουν):

53.732 Έλληνες δημιουργοί με 3.716  Μεγάλου και 7.030 μικρού μήκους ταινίες

• Τίτλο Ταινίας: Με αναφορά στο δεύτερο, στον τρίτο ή σε μερικές περιπτώσεις και στον τέταρτο τίτλο, που αφορούν στην ίδια ταινία, καθώς και το έτος παραγωγής.
• Εταιρεία Παραγωγής
• Συντελεστές: Αναλυτική καταγραφή όλων των συντελεστών μιας ταινίας όπως: σκηνοθέτη, συνθέτη, συνθέτη τραγουδιών, σεναριογράφου, προέλευση σεναρίου όπου υπάρχει, σκηνογράφου, μοντέρ, τραγουδιστών, χορογράφων, ηθοποιών αλλά και φωτογράφων πλατό κ.ά..
• Φιλμογραφίες: για τον κάθε έναν συντελεστή από τους προηγούμενους

• Υπόθεση: Παρουσίαση της ταινίας με αναλυτική περίληψη.
• Συμμετοχές / Βραβεία: Συμμετοχές και Βραβεία που απονεμήθηκαν σε Ελληνικά ή Διεθνή Φεστιβάλ.

Ακόμη θα βρείτε οπτικοακουστικό υλικό χιλιάδων φωτογραφιών και βίντεο.

Μια απλή, δωρεάν εγγραφή στο grmdb.gr και ανακαλύψτε το ελληνικό κινηματογράφο.

Η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου έχει και κοινότητα στο  Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.