Τέλος τα αυτοκίνητα και τα σκυλιά από τη Πλατεία Κουμπελίδικης – Τι προτείνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς (ρεπορτάζ)

Οι πινακίδες που απαγορεύουν πια τόσο τη στάθμευση των αυτοκινήτων, όσο και τη βόλτα με τα σκυλιά έχουν τοποθετηθεί στις δύο εισόδους της πλατείας Κουμπελίδικης.
Οι κάτοικοι ήδη διαμαρτύρονται, αφού όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους, ενώ υπάρχουν και σπίτια που έχουν την είσοδό τους στη συγκεκριμένη πλατεία. Μέχρι στιγμής και παρά τη τοποθέτηση των πινακίδων το πάρκινγκ συνεχίζεται.
Η προϊσταμένη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, κ. Ανδρομάχη Σκρέκα μιλώντας για το θέμα στον Antennes 93.6 είπε πως εδώ και πολλά χρόνια η Υπηρεσία της εισηγήθηκε την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από τον χώρο γιατί και μολύνουν το σύμβολο της πόλης και η εικόνα για τους τουρίστες δεν είναι και η καλύτερη για έναν τέτοιας σημασίας αρχαιολογικό χώρο.
Η κ. Σκρέκα πάντως διευκρίνισε πως η Υπηρεσία της απλά εισηγείται και άλλοι είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη φορά που είχε τεθεί το θέμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αρμόδια αντιδήμαρχος ήταν η κα. Μισκία.
antennes.gr

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.