ΑθλητικάΚαστοριά

Α.Σ. Καστοριάς: Η κρίσιμη αναμέτρηση στο Αιγάλεω

Στο «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω, ο Α.Σ. Καστοριάς καλείται το Σάββατο το απόγευμα, να αναχαιτίσει τις τοπικές εχθρικές δυνάμεις (Διαγόρας Δρυοπιδέων) και να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του, με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου για την Α1 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Του Νίκου Καραμανλή

Ο έμπειρος αρχιστράτηγος Νίκος Καραγιάννης, έχει καταστρώσει τα πλάνα του και αναμένεται αρχικά να ταμπουρωθεί στα υψώματα του αττικού όρους Αιγάλεω, ούτως σώστε να ανακόψει τις επιθέσεις των αντιπάλων που εδρεύουν στη συνοικία Αναγέννηση της περιοχής. «Οπλο» των εκ της Κύθνου ορμώμενων στρατιωτών, το καλό τους σουτ, που σε συνδυασμό με την ποιότητα που διαθέτουν και το επιθετικό ταλέντο (79,1 πόντους πετυχαίνουν κατά μέσο όρο, 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με παιχνίδι λιγότερο), μπορεί να «σκοτώσει» οποιοδήποτε αντίπαλο. Μάλιστα, στις τακτικές που ακολουθούν στη προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα «βαριά προβολικά» στην επίθεση (Γιώργος Κουκάς, Πέτρος Νοέας και Νίκος Κόκκαλης), αρέσκονται να «χτυπούν» από όλες τις γωνιές του παρκέ, έχοντας ως ηγέτη τον Θωμά Νίκου που ειδικεύεται στα κλεψίματα και στις ασίστ.

Προφανώς όμως οι «αφιλόξενοι» οικοδεσπότες (μετρούν 8 νίκες – 2 ήττες στο Αιγάλεω), υπό την ηγεσία του Γιάννη Σκαραφίγκα, πέραν της ισχυρής επίθεσης (πετυχαίνουν 85,3 πόντους κατά μέσο όρο στην έδρα τους), έχουν τρωτά σημεία, που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Α.Σ. Καστοριάς. Αυτό όμως που θα πρέπει να επιδείξει το Καστοριανό συγκρότημα, ξέχωρα της προσοχής στα αμυντικά του καθήκοντα (διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα στην Α2), είναι να δημιουργήσει κατά μέτωπο επιθέσεις, με τακτικές οργανωμένου στρατού και να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή ούτως σώστε να πλήξει τον «εχθρό». Αλλωστε, διαθέτει τα «όπλα» για να τα καταφέρει και αυτά είναι η καλή αγωνιστική κατάσταση, το ποιοτικό ρόστερ και η ψυχολογική δύναμη που απορρέει από την προηγούμενη πειστική νίκη κόντρα στον Ιπποκράτη Κω.

 

Back to top button