Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για τον θάνατο του Νικολάου Μουτσόπουλου

Ο Νικολάος Μουτσόπουλος από το 1966 ήταν Επίτιμος Δημότης Καστοριάς
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00, ο Πρόεδρος, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Νικολάου Μουτσόπουλου, Ομότιμου Καθηγητού της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι ο εκλιπών, από το 1966 ήταν Επίτιμος Δημότης Καστοριάς και υπήρξε πολυβραβευμένος, πολυγραφότατος και σπουδαίος ερευνητής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας.
Από τη δεκαετία του 1960, σε πολύ δύσκολους καιρούς της χώρας, ερεύνησε τα αρχοντικά, τις εκκλησίες και την ιστορία της πόλης μας, ανέδειξε άγνωστα κάστρα της περιοχής όπως αυτό του Λογγά, πραγματοποίησε ανασκαφές στο Δισπηλιό και δημοσίευσε δεκάδες μελέτες και βιβλία για την Καστοριά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ως ελάχιστη έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στη μνήμη του εκλιπόντος, αποφάσισε ομόφωνα :
Την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, με την αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Μουτσόπουλου, Ομότιμου Καθηγητού της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αείμνηστου, ο οποίος υπήρξε μεγάλος ερευνητής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καστοριάς».
Να αναρτηθεί το παρόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜOTIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τόμου

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.