Ανακοίνωση των Φίλων του περιβάλλοντος για τη μόλυνση του νερού και την παθητική μας στάση απέναντι στο πρόβλημα

Ας μη μείνουμε απαθείς στο «έγκλημα»  που συντελείται

Οι μετρήσεις   στο Δισπηλιό και οι πρόσφατες στην πηγή της Καστοριάς αποδεικνύουν πως το πρόβλημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι μόνιμο και διαρκές.  Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι αν η συγκεκριμένη χημική ένωση βρίσκεται πάνω ή κάτω από το όριο. Η μόλυνση  στις πηγές ,ως γνωστόν προέρχεται  από ανθρώπινη παρέμβαση όπως από ανθρώπινη ‘’αμέλεια΄΄ γέμισε η λίμνη πετρέλαιο στην περιοχή της Βόρειας Παραλίας , και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Οι ενέργειες αυτές  δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένας σεβασμός, όχι μόνο απέναντι στο περιβάλλον, αλλά και  προς τους συμπολίτες μας και τα ίδια μας τα παιδιά . Αυτό όμως που πραγματικά μας ανησυχεί  δεν είναι μόνο  η μόλυνση, που συντελείται με ανυπολόγιστες συνέπειες  για τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής, αλλά η παθητική στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε  τα φαινόμενα  αυτά.  Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό, ας μην μείνουμε απαθείς στο ‘’έγκλημα’’  που συντελείται.

Με τιμή το Δ.Σ

Καταγγελία: Πέταξαν μεγάλη ποσότητα πετρελαίου ή λαδιών, η οποία κατέληξε στη λίμνη (φωτογραφίες)

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.