ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Γιάννης Κορεντσίδης στην εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (φωτογραφίες)

Στην επίσημη εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθ. Γιάννη Στουρνάρα, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Στην ομιλία του ο Κεντρικός Τραπεζίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και για τη σημαντική συνεισφορά τους στη μεταποίηση και την επιτυχημένη εξαγωγική τους επίδοση, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική μας οικονομία.

Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, οι τέσσερις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος (Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος) συνεισέφεραν το 21,9% των συνολικών εξαγωγών αγαθών της χώρας το 2017, ενώ η συμμετοχή της μεταποίησης στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία είναι 9,9%, έναντι 8,5% στο σύνολο της χώρας.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης, που συνομίλησε με τον κ. Στουρνάρα, υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τη διαχρονική συνεισφορά της Καστοριάς σε αυτά τα αποτελέσματα, όπως επίσης και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα τον προσκάλεσε στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο ιδιόκτητο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτ. Μακεδονίας, όπου συμμετέχουν η πλειονότητα των γουνοποιών της περιοχής μας και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς (Μέλος του ΣΒΒΕ) και την ΔΕΘ HELEXPO.

Σε σχόλιο που ανήρτησε ο κ. Κορεντσίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις, που μπορούν να αυξήσουν την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με φορείς και ανθρώπους που βρίσκονται στις πιο νευραλγικές θέσεις της κεντρικής διοίκησης. Δημιουργούμε, μέσα από τις επαφές μας, όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα ξαναδώσουν ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στον τόπο μας”.

 

 

Back to top button