Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Από που πέρασε και τι έκανε στην Ελλάδα ο μακελάρης

Με πτήση από την Κωνσταντινούπολη έφτασε τον Μάρτιο του 2016 στην Ελλάδα ο Μπρέντον Τάραντ. Δυο φορές είχε περάσει transit από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα ταξίδια του στη χώρα μας. Έκανε διακοπές σε Κρήτη και Σαντορίνη.

Δυο φορές πέρασε από την Ελλάδα ο άνθρωπος που αιματοκύλησε την περασμένη Παρασκευή (15.03.2019) τη Νέα Ζηλανδία. Ο Μπρέντον Τάραντ, ο 28χρονος νεοναζί που σκότωσε 50 ανθρώπους σε δυο τζαμιά στο Κράιστσερτς είχε περάσει συνολικά τρεις φορές από τη χώρα μας. Δυο φορές transit και μια που έμεινε για να κάνει… ολιγοήμερες διακοπές σε Κρήτη και Σαντορίνη.

Το τι έκανε, αν και με ποιους συναντήθηκε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα έχουν μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία ο 28χρονος μακελάρης είχε περάσει δυο φορές από την Αθήνα με πτήσεις transit. Η μια στις 29 Νοεμβρίου του 2016 και η δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου στις 2016. Στις 20 Μαρτίου του 2016 είχε φτάσει στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη. Τότε, από την Αθήνα έφυγε για να περάσει κάποιες μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη Σαντορίνη.

Τα… βήματα του 28χρονου μακελάρη προκύπτουν από τα… «ίχνη» που άφησαν τα εισιτήριά του. Δεν είναι όμως γνωστό αν είχε ταξιδέψει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και με λεωφορείο. Αυτό ερευνούν τώρα ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με εκείνες της Νέας Ζηλανδίας.

Είχε πάει κι αλλού εκτός από Κρήτη και Σαντορίνη;

Ο διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε…

H Συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button