ΑθλητικάΚαστοριά

Τρόπος ζωής το ποδήλατο στην Καστοριά (συνέντευξη)

Δ. Βασιλείου: «Πρέπει από μικρή ηλικία να μάθουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου η περιοχή μας να αποκτήσει ποδηλατική παιδεία»

 Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Το 2016 μια παρέα νέων ανθρώπων αποφάσισε να ιδρύσει έναν ποδηλατικό σύλλογο στην Καστοριά. Η ιδέα δόθηκε καθώς ναι μεν οι ποδηλάτες της περιοχής ήταν -και είναι- πάρα πολλοί, ωστόσο δεν υπήρχε ένας σύλλογος για να τους εκπροσωπήσει. Τον βάφτισαν “620”, ένα όνομα που δεν δόθηκε τυχαία, καθώς ο αριθμός μεταφράζεται ως το υψόμετρο της λίμνης της  Καστοριάς και ταυτόχρονα οι αριθμοί 6, 2 και 0 σχηματίζουν γραφιστικά έναν ποδηλάτη, ο οποίος αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του Συλλόγου.  

Ο νέος Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” Δημήτρης Βασιλείου, μιλώντας στους “Ορίζοντες” είπε χαρακτηριστικά πως  «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προηγούμενο Δ.Σ. για ό,τι έχει προσφέρει. Το σημαντικότερο όλων είναι πως μας άφησε έναν Σύλλογο χωρίς οφειλές. Συνεπώς εμείς ξεκινήσαμε απευθείας  να παράγουμε έργο».

Η Έφορος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Δήμητρα Μπουικίδου επεσήμανε πως πρωτεύων στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να βρουν έναν χώρο ο οποίος και θα αποτελεί την έδρα τους «Θέλουμε ένα χώρο ως σημείο αναφοράς. Να μαζευόμαστε όλα τα μέλη, να πραγματοποιούμε τα Δ.Σ., αλλά και διάφορες εκδηλώσεις. Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι και οι φίλοι του Συλλόγου μπορούν να μας βρουν στη σελίδα μας στο facebook και φυσικά στους δρόμους,  γιατί είμαστε παντού με τα ποδήλατά μας!»

Παράλληλα όπως επεσήμανε ο κ. Βασίλειου θα δοθεί βαρύτητα και στη δημιουργία μιας αθλητικής ομάδας δέκα ατόμων της Π.Ε. Καστοριάς. Ένας ακόμα στόχος είναι  να διαδώσουν τα μέλη του Συλλόγου σε όλο τον κόσμο τα οφέλη της χρήσης ποδήλατου. Μάλιστα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Πρόεδρος ενημέρωσε πως θα πραγματοποιούν διάφορες ημερίδες στα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς «Πρέπει από μικρή ηλικία να μάθουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου η περιοχή μας να αποκτήσει ποδηλατική παιδεία».

Η κα Μπουικίδου ανέφερε πως κάθε φορά που ποδηλατεί νιώθει απίστευτη χαρά «Πέρα από τα αυτονόητα, όπως δηλαδή ότι πρόκειται για ένα 100% οικολογικό μέσο μεταφοράς, όπου η μετακίνηση και το πάρκινγκ είναι δωρεάν, σου προσφέρει πάρα πολλά οφέλη στο σώμα και στην ψυχική υγεία».

 Οι Καστοριανοί ποδηλάτες συμμετέχουν στο «Paris Brest Paris 2019»

Από τις 18 Αυγούστου 2019 έως τις 22 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, η παγκοσμίου ποδηλατικού ενδιαφέροντος υπεραπόσταση των 1200 χλμ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν ως “Ποδηλατική Ολυμπιάδα”. Πραγματοποιείται κάθε  τέσσερα χρόνια με εκκίνηση και τερματισμό το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό τη Βρέστη.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Brevet Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι έχουν όσοι έχουν καταφέρει, μέσα στην ίδια χρονιά που γίνεται το Paris-Brest-Paris (PBP), να ολοκληρώσουν εντός ορίου χρόνου μια σειρά από αγώνες brevet των 200-300-400 και 600 χλμ.

Στην 19η κατά σειρά διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί φέτος, μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “ 620” θα λάβουν μέρος και συγκεκριμένα με αλφαβητική σειρά οι Βασιλείου Δημήτρης με τον τίτλο Super Randonneur (SR) έτους 2018 και Κοσμάς Κοσμάς Super Randonneur (SR) έτους 2018.

Οι συμμετοχές αυτές είναι οι μοναδικές της Περιφέρειας Δυτική Μακεδονίας  και αποτελούν μια ξεχωριστή ευκαιρία για την Καστοριά ώστε να προβληθεί παγκόσμια ε ένα τεράστια σε κοινό.

«Μόνο δέος νιώθω που γνωρίζω αυτά τα παιδιά. Είναι τεράστιο αυτό που θέλουν να κάνουν ο Δημήτρης και ο Κοσμάς. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στα παιδιά μας. Παράλληλα θα προβληθεί και  η περιοχή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε η κα Μπουικίδου.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Π.Σ.Κ. “620”

Τα μέλη του Π.Σ.Κ. “620”, πραγματοποιούν και άλλες παράλληλες δράσεις. Μεταξύ αυτών είναι και η εθελοντική συμμετοχή τους στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού που θα διεξαχθεί στην πόλη της Καστοριάς το τριήμερο 29, 30 και 31 Μαρτίου 2019.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρες 16:00-18:00 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα με χώρο εκκίνησης το ΔΗ.ΝΑ.Κ. στην είσοδο της πόλης με την οποία και θα κλείσουν οι εργασίες του Φεστιβάλ.

 «Το να ποδηλατείς σου προσφέρει πάρα πολλά. Με 30 λεπτά ποδήλατο την ημέρα μπορείς να χάσεις έως και πέντε κιλά τον μήνα. Είναι ένα άθλημα που δεν έχει όριο ηλικίας και φυσικά μειώνει το στρες», είπε ο κ. Μπουικίδου θέλοντας να παροτρύνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

orizontespress.gr

 

 

 

Back to top button