Καστοριά

Ο Καστοριάς Σεραφείμ για τον νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Με αριθμό ρεκόρ (71 ψήφους) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέλεξε σήμερα τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Γιαννουσά, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Ο Αθανάσιος Γιαννουσάς είχε εγκαταλείψει τις μεταπτυχιακές σπουδές του το 1996 για να ακολουθήσει τον Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ στην Καστοριά.

Ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης με πλούσιο έργο στην Μητρόπολη Καστοριάς είχε στενή σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού κατείχε και τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου. Είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1971, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ μιλώντας στον Antennes 93.6 δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα για τον στενό του συνεργάτη.

«Το Σάββατο» σημείωσε «δια χειρός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου θα χειροτονηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ενώ θα οριστεί και η ημέρα Ενθρονίσεώς του στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης μέσα στον μήνα Απρίλιο, περίπου σε 30 ημέρες».

antennes.gr

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης (βιογραφικό)

Φωτορεπορτάζ από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

 

 

Back to top button