ΑγροτικάΚαστοριά

«Η σιωπή είναι χρυσός» απαντά η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην “επίθεση” Αραμπατζή

Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Αραμπατζή με δηλώσεις της επιτέθηκε στην Ολυμπία Τελιγιορίδου

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να αποκτήσει άμεση εικόνα προβλημάτων που απασχολούν για χρόνια τους κατοίκους της Περιφερειακής μας Ενότητας και άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων της.

Αρχίζοντας από την περιοχή της Κερκίνης διαπιστώθηκε η κατάσταση της επί χρόνια ημιτελούς αρδευτικής διώρυγας Κ3 και η πορεία των εργασιών συντήρησης του αναχώματος Κερκίνης – Λιμνοχωρίου. Στην επί τόπου συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων Χρυσοχωράφων και Λιμνοχωρίου, τον τέως πρόεδρο της ΚΕΔΗ, βουβαλοτρόφους και αγρότες του δήμου Ηράκλειας, αναδείχθηκε η σημασία της ολοκλήρωσης αυτών των έργων, όπως και της ανακατασκευής της γέφυρας Βυρώνειας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά την συνάντηση, στον Προμαχώνα, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας και επαναλειτουργίας των εργαστηρίων της, ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Στην πόλη των Σερρών, στον ΓΟΕΒ Σερρών ολοκληρώθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πορεία υλοποίησης των έργων στη λεκάνη του Στρυμώνα συνολικά, τα οποία αφορούν κυρίως την επικαιροποίηση μελετών και την ένταξή τους σε χρηματοδότηση. Επίσης συζητήθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων στο νομό μας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνοντας προοπτική παροχής καθαρής και φτηνής ενέργειας στην αγροτική οικονομία.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο οινοποιείο Γαζωρίτης, στον Γάζωρο, όπου τέθηκαν θέματα αμπελουργικών ζωνών και περιορισμών που θέτει η ενωσιακή νομοθεσία στην ονομασία των προϊόντων. Ακολούθησε συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες στην Ορεινή Σερρών παρουσία του προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών και της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σερρών και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου σε μια εκτενή συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές του κλάδου.

Το Σάββατο, κατά την επίσκεψη στη βιοτεχνία παραγωγής και συσκευασίας μελιού «Μελισσοκομία Αμφίπολης» στο Ροδολίβος αναδείχτηκαν οι δυνατότητες καινοτομίας αλλά και στήριξης του προϊόντος από πρόγραμμα που βρίσκεται στην αρχή της υλοποίησής του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιμάνι της Αμφίπολης, το οποίο διαμορφώθηκε και εκσυγχρονίστηκε από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αλιευτικό καταφύγιο το 2008, αλλά πολύ γρήγορα έπαψε να χρησιμοποιείται λόγω των προσχώσεων στην είσοδό του. Στην επί τόπου συζήτηση με το Δήμαρχο Αμφίπολης και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, διαπιστώθηκε η ανάγκη συντονισμού των συναρμόδιων φορέων με το Υπουργείο ώστε αυτό το σημαντικότατο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής να αποκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση των αλιευτικών σκαφών το συντομότερο. Παράλληλα, η προοπτική επέκτασης με προβλήτα τουριστικών σκαφών, πάντα με σεβασμό στους όρους προστασίας της περιοχής Natura, θα εξυπηρετήσει την τουριστική κίνηση όταν καταστεί επισκέψιμο το μνημείο του λόφου Καστά.

Το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε η Υφυπουργός για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς της που αφορούν την Π.Ε Σερρών, δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για την επίλυσή τους, εφόσον οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών συνεργαστούν, χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Αραμπατζή σε δηλώσεις της σε τοπικά ΜΜΕ επιτέθηκε στην Ολυμπία Τελιγιορίδου:

«Η σιωπή είναι χρυσός»

«Η σιωπή είναι χρυσός» απαντά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου σε δήλωσή της:

Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Αραμπατζή σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο, σε συνέντευξη της, για να «αποδομήσει» τάχα μου, την πετυχημένη από κάθε άποψη επίσκεψη μου στην Π.Ε. Σερρών προέβει σε δηλώσεις χωρίς προφανώς να γνωρίζει το ρητό ότι «η σιωπή είναι χρυσός».

Στην περιοδεία μου στις Σέρρες προσπάθησα να μιλήσω για το σήμερα και το αύριο του αγροτικού κόσμου και να μην κάνω αναφορές στο παρελθόν και να αποφύγω να αναφερθώ στις εγκληματικές παραλείψεις και λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Μετά όμως από τις ατεκμηρίωτες δηλώσεις και ψέματα της κ. Αραμπατζή οφείλω να απαντήσω.

  • Για την ΕΒΖ, να θυμίσουμε την κ. Αραμπατζή ότι ήταν η δική της κυβέρνηση της ΝΔ που την έκλεισε, αφήνοντας τους εργαζόμενους με ένα αβέβαιο μέλλον. Εμείς με τροπολογία διασφαλίσαμε τον εργασιακό βίο των εργαζομένων και το 2015 διαθέσαμε 30 εκ. ευρώ ως ένεση ζωής για την βιομηχανία. Να της θυμίσουμε επίσης ότι παρόλο που η ΕΒΖ ήταν μια χρεωμένη επιχείρηση δεν πέρασε στην «κακή» Αγροτική τράπεζα αλλά στην λεγόμενη «καλή». Στόχος της ΝΔ ήταν, να «προικίσουν» με τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΒΖ την τράπεζα Πειραιώς. Να της θυμίσω επίσης ότι ήταν οι διορισμένες διοικήσεις από την ΝΔ που καταχρέωσαν την ΕΒΖ και οφείλει η ΝΔ και η κ. Αραμπατζή να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη από την τοπική κοινωνία για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος της ΕΒΖ. Η δική μας προσπάθεια είναι η ΕΒΖ να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των τευτλοπαραγωγών.
  • Ξέχασε η βουλευτής Σερρών ότι ήταν η ΝΔ που ξεπούλησε την ΑΤΕ αφήνοντας τον αγροτικό κόσμο στο έλεος των ιδιωτικών τραπεζών , να μην έχουν χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας με αποτέλεσμα αυτό να συμπιέζει τους αγρότες . Ασφαλώς έχει ξεχάσει ότι και η ΝΔ χρωστάει 105.000.000 ευρώ χωρίς τόκους μόνο στην ΑΤΕ και φυσικά το χρέος παραμένει απλήρωτο. Με όρους της αγαπημένης στον κ. Μητσοτάκη και στην κ. Αραμπατζή ιδιωτικής οικονομίας , το μαγαζί της ΝΔ θα έπρεπε να κλείσει και οι ιδιοκτήτες του να κρύβονται.

Αντί αυτού προτίμησαν να κλείσουν την ΑΤΕ και να δυσκολέψουν την ζωή του αγροτικού κόσμου και όχι την δική τους. Είμαστε εμείς που συστήνουμε την Αναπτυξιακή τράπεζα για να τους δώσουμε πίσω , στους αγρότες, τις δυνατότητες που τους αφαίρεσε η ΝΔ με το κλείσιμο της ΑΤΕ.

  • Για τους δασικούς χάρτες ισχύει ότι ανέφερα. Στην Ε.Ε. έχουν λύσει τα θέματα αυτά εδώ και 50 χρόνια, στην Ελλάδα δεν προχωρούσε το θέμα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών, γιατί κάποιοι συντηρούσαν την διαπλοκή και τις καταπατήσεις εις βάρος του Δημοσίου. Κανείς αγρότης δεν θα χάσει τα δικαιώματα του. Αυτοί που έχουν καταπατήσει δημόσιες δασικές εκτάσεις ασφαλώς και θα έχουν πρόβλημα. Σε αυτό είμαστε κάθετοι και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν η ΝΔ διαμαρτύρεται για να κάνει τα ρουσφέτια της στους καταπατητές του δημοσίου.
  • Για τις Ελληνοποιήσεις προϊόντων και ιδιαίτερα στο γάλα , η βουλευτής προφανώς δεν παρακολουθεί τα δελτία τύπου του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων ΕΛΓΟ, ΕΦΕΤ κλπ, αν τα παρακολουθούσε θα γνώριζε πως οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και τα πρόστιμα επιβάλλονται σε όλους ανεξαιρέτως. Να της θυμίσουμε ότι επί ημερών τους «χάνονταν» στα συρτάρια των υπουργών τους τα πρόστιμα για τους παραβάτες. Τέλος είναι η δική μας κυβέρνηση που αυξάνει τα πρόστιμα στους παραβάτες όταν εν αντιθέσει με την δική τους «χάιδευαν» όσους έκαναν ελληνοποιήσεις προϊόντων.
  • Όσο αφορά την εξισωτική για τις μειονεκτικές περιοχές , εδώ ισχύει το εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι. Είναι η δική μας κυβέρνηση που με δικές μας πρωτοβουλίες φρόντισε να μην μείνουν εκτός εξισωτικής η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου της ΠΕ Σερρών. Ο Κανονισμός 1305/2013 που υπογράφτηκε από την ΝΔ και δέσμευσε την χώρα μας, δεν συμπεριελάμβανε κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός οι 14 κοινότητες της ΠΕ Σερρών. Αν οι αγρότες αυτών των περιοχών αισθάνονται αδικημένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γι αυτήν την αδικία είναι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ που συμφώνησε και υπέγραψε τον κανονισμό 1305/2013.
  • Τέλος η βουλευτής Σερρών της ΝΔ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην συνέντευξή της και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στα έργα μπαλώματα, στο αρδευτικό Κ3 και αλλού στην ΠΕ Σερρών. Ας ασχοληθεί με αυτά , να πιέσει τους εκλεκτούς της, στην περιφέρεια να ετοιμάσουν καμιά σοβαρή μελέτη και η κυβέρνηση δεσμεύεται να πραγματοποιήσει το έργο. Πεδίον δόξης λαμπρόν για να γίνει επιτέλους χρήσιμη στον νομό της.

left.gr

 

Back to top button