Καστοριά

«Βοήθεια στο σπίτι»: Διευκρινίσεις του Δήμου Καστοριάς για έλλειψη  βενζίνης στα οχήματα και απλήρωτους εργαζόμενου

 

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικού site για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»,  που κάνει λόγω για έλλειψη  βενζίνης στα οχήματα και απλήρωτους εργαζόμενους,  η Κοινωφελής  Επιχείρηση και προς αποκατάστασης της αλήθειας, οφείλει να ενημερώσει τους ωφελούμενους του προγράμματος και τους συνδημότες μας, τα εξής:

Α) Ως προς το θέμα της έλλειψης βενζίνης από τα οχήματα, ήταν πρόβλημα καθαρά διαδικαστικό βάση του νόμου 4412/16 περί διαγωνισμών-προμηθειών καυσίμων, μια διαδικασία που είναι πολύ χρονοβόρα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε για τρεις ημέρες και έχει ήδη επιλυθεί με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και δε σχετίζεται με τυχόν οφειλές της επιχείρησης προς αυτόν(οικονομικά τακτοποιημένος όλο το έτος 2018), αλλά αυτό αφήνεται να εννοηθεί.

Β) Ως προς το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων του «Βοήθεια στο σπίτι», η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις: μισθοδοσία, ΙΚΑ, Εφορία και προμηθευτές για το έτος 2018, ενώ περιμένουμε ακόμη την εκκαθάριση του προγράμματος για το 2018, που είναι χρήματα τα οποία έχει προκαταβάλλει η επιχείρηση για τις παραπάνω υποχρεώσεις και δεν τα χει εισπράξει από το πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση του προγράμματος  «Βοήθεια στο σπίτι» πραγματοποιείται από την ΕΕΤΑΑ και σε 4 δόσεις. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται  από την αρχή του προγράμματος και μόλις έρχονται τα χρήματα αποδίδονται εξ ολοκλήρου στους εργαζόμενους και στις ανάγκες του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή ήδη έχουμε στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αυτό τον μήνα μας ζητήθηκαν για να μπορέσουμε να λάβουμε την πρώτη δόση για το 2019.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει ούτε για την προμήθεια καυσίμων, αλλά ούτε και για τη μισθοδοσία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», τηρώντας κανονικά τα χρονοδιαγράμματα τα οποία μας επιβάλλει το πρόγραμμα.

Καλό θα είναι λοιπόν το οποιοδήποτε δημοσίευμα να είναι διασταυρωμένο και να μη διαστρεβλώνεται η αλήθεια, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των ωφελούμενων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος

 Ζήσης Λάζαρος

 

 

 

 

Back to top button