ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς μόνο από νέους και με δύο παρατάξεις! (φωτογραφίες)

Σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καστοριάς απαρτίζονταν μόνο από νέους! Οι εργασίες της Ολομέλειας ξεκίνησαν από το πρωί. Η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενεργών Πολιτών”, κατέλαβε την πλειοψηφία του Δήμου Καστοριάς, χρησιμοποιεί ριζοσπαστικό λόγο για να προτείνει λύσεις σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου.
Από την άλλη μεριά, η μειοψηφούσα συντηρητική παράταξη “Καστοριά, πόλη του αύριο” διεκδικεί τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, κατηγορώντας την Κίνηση Ενεργών Πολιτών για αεροβασίες και ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων.
Επρόκειτο για την πρωτοβουλία της προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή Νέων και διοργανώθηκε από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και το Europe Direct – Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις».
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να αφυπνίσει τους νέους για ζητήματα που αφορούν την πόλη μας. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και αποφασίζουν με βάση το γόνιμο διάλογο, εξοικειώνονται με τους θεσμούς και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο δια δραστικής εμπειρίας.

 

 

 

Back to top button