Έσπασαν το κρανίο πελεκάνου, χτυπώντας τον με κουπί (σκληρές εικόνες)

Τέτοιες πράξεις ο συγκροτημένος άνθρωπος αδυνατεί να τις κατανοήσει, ο βασανισμός ενός ζώου ακόμη και αν δεν σου- ανήκει- αποτελεί πράξη ηθικός απαράδεκτη , διότι μπορεί αυτή να λειτουργήσει ως παράδειγμα συμπεριφοράς έναντι των άλλων ανθρώπων .
Ένας ανήμπορος και ανυπεράσπιστος πελεκάνος , τροφοσυλλέκτης στην λίμνη Καστοριάς βρέθηκε χτυπημένος από αλιευτικό εργαλείο (κουπί) με τέτοιο μίσος που έχασε ένα μεγάλο μέρος του κρανίου του. Το ζώο περιπλανιόταν πολλές ήμερες στην λίμνη έως που έφτασε εξασθενημένο στην ακτή και το συλλέξαμε με την Πυροσβεστική υπηρεσία Καστοριάς.
Όχι μόνον δεν έχουμε καταλάβει το πολύτιμο αγαθό της βιοποικιλότητας, αλλά δεν έχουμε και τύψεις για τον πολλαπλό πόνο που προκαλούμε σε έμβια όντα .Πότε θα καταλάβουμε ότι λειτουργία του ήθους μπορεί να αποτελέσει κι ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση των κοινωνιών των ανθρώπων και των ζώων. Μια διαρκή υπέροχη χωρίς πρότυπο διάκρισης από ορούς αξίων απέναντι στην φύση και απέναντι στην ιδέα της ιδιοκτησίας …όλα μας ανήκουν .. ,ας κατανοήσουμε ότι το περιβάλλον δεν είναι χρήσιμο μονό για εμάς αλλά πρέπει να έχει μια ηθική αξία για όλα τα είδη ,δηλαδή ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και ΑΛΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ.
Νίκος Παναγιωτόπουλος


 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.