Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Στον ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών που διακόνησε για πολλά χρόνια ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (ρεπορτάζ – φωτογραφίες – βίντεο)

Την Β´ Στάση των Χαιρετισμών τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στον ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών που διακόνησε για πολλά χρόνια

Του Γιώργου Φερδή

Στην ακολουθία παρέστησαν οι αρχές του Δήμου Σιατίστης αρκετοί Καστοριανοί αλλά και οι ενορίτες για να πάρουν την ευχή του ποιμενάρχη τους.

«Όλη η ευλογία που έχουμε οφείλετε στην υπεραγία Θεοτόκο» είπε ο Μητροπολίτης της Μακεδονίας.

«Βρίσκομαι στα παλιά μου λημέρια σήμερα χάρη στην ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου» τόνισε και αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε στην ενορία του Αγίου Νικολάου μιλώντας για την στιγμή που έφυγε και πήρε μαζί του τον νέο εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο στην Καστοριά διακόπτοντας τις σπουδές του.

Ξέσπασε ο κόσμος σε χειροκροτήματα φωνάζοντας το άξιος στο άκουσμα (παπά Θανάση) από τον Άγιο Νικόλαο δείχνοντας την αμέριστη χαρά και αγάπη προς το πρόσωπο του νέου εψηφισμένου από την Ιεραρχία Μητροπολίτη.

Στο τέλος κάλεσε όλους τους ενορίτες να βρεθούν αύριο Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για να είναι μαζί στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτου της Μακεδονίας.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ευγένειος Κονταρίνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας για την λαμπρή και όμορφη παρουσία του και ευχήθηκε ότι καλύτερο στον νέο εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο.

Ο π. Αθανάσιος ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια τον πνευματικό του Πατέρα αλλά και όλους για την αγάπη τους και ζήτησε να εύχονται να δικαιώσει της προσδοκίες της Εκκλησίας και να σταθεί άξιος συνεχιστής των προκατόχων του!

https://www.youtube.com/watch?v=xOTqeCy1deY

 

 

 

Back to top button