ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση του “νέου” Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με γενικό τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα» διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, για να τιμηθούν οι σημαντικές στιγμές των Πολιτιστικών Οργανισμών και των Εφορειών της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για το 2018. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2).

Πρόκειται για μια «γιορτή του πολιτισμού» που συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Μακεδονίας , πλούσια σε παραγωγή πολιτισμικού έργου, τόσο στην πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό. τίας».
Τις στιγμές που ξεχώρισαν το 2018 επέλεξαν οι ίδιοι οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι διευθύνσεις και οι εφορείες του Υπουργείου και θα παρουσιαστούν με τη μορφή μικρών βίντεο και σύντομου σχολιασμού.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πόλης Θεσσαλονίκης, Σερρών και Φλώρινας.  Επίσης η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας , η Κρατική Ορχήστρα και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το ΜοΜus, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ανδρομάχη Σκρέκα θα μιλήσει με θέμα “Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς: Ένα σύγχρονο μουσείο στην υπηρεσία του πολιτισμού”.
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Back to top button