Καστοριά

Πλούσιο το κοινωνικό έργο της Ένωσης Στρατιωτικών Καστοριάς

Μετά από 2,5 σχεδόν χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς, επιτρέψτε μου να κάνω μια αναδρομή στο τι έχουμε πετύχει όλοι μαζί.

Αναδείξαμε όλα τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο που μας απασχολούν έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση κάποιων εξ αυτών.

Αλλαγή της μοριοδότησης της περιοχής που από πολύ χαμηλή βρίσκεται πλέον σε δίκαιο και ικανοποιητικό επίπεδο.

Ανάδειξη του θέματος της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων επ’ ωφελεία του προσωπικού, ανακατανομή επί του δικαιότερου στο χαρακτηρισμό των ΣΟΑ ΣΟΜΥ ΣΟΕΠΟΠ, καθώς και η ανακαίνισή τους λόγω παλαιότητας.

Ήδη βλέπουμε να έχει γίνει μια αρκετά καλή αρχή. Εκτέλεση υπηρεσιών επί συνεχόμενο 2ημερο ή 3ημερο για μερίδα του προσωπικού. Θέμα το οποίο δεν έχει ακόμη επιλυθεί και για το οποίο συνεχίζεται η προσπάθεια. Όλα αυτά πάντοτε σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και την ιεραρχία με τους οποίους πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συναντήσεις.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην ΠΟΕΣ για γενικότερα θέματα μας. Ενδεικτικά πρόταση για παραμετροποίηση του κριτηρίου μεταθέσεων για όσους έχουν τέκνα στην Β’ και Γ’ Λυκείου, τροποποίηση της μοριοδότησης για τα ΚΑΑΥ επί το δικαιότερο, αριθμός υπηρεσιών σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας και όχι με το βαθμό, μισθολόγιο, ηλικιακά όρια αποστρατείας ΕΜΘ ΕΠΟΠ, και τόσα άλλα.

Δεν σταθήκαμε όμως μόνο σε αυτά.

Ιδρύσαμε Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιώντας πέντε  εθελοντικές αιμοδοσίες έως σήμερα, συγκεντρώνοντας μέχρι ώρας 110 φιάλες εκ των οποίων πάνω από 50 έχουν καλύψει ανάγκες μας.

Δημιουργήσαμε δανειστική βιβλιοθήκη η οποία ήδη αριθμεί πάνω από 150 τίτλους βιβλίων. Στεκόμενοι δίπλα στις οικογένειές μας αλλά και στην τοπική κοινωνία πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις όπως παρουσίαση των βιβλίων του Στγου ε. α της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη και ομιλία του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, εκδήλωση για την σχολική μετάβαση στο δημοτικό σχολείο με λογοθεραπεύτρια και παιδοψυχολόγο, παρουσίαση του βιβλίου του καλού συναδέλφου Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Το χρυσαφένιο κουκούτσι», που αναφέρετε στην υγιεινή διατροφή των παιδιών μας.

Σε θέματα υγείας, δωρεάν Τεστ Παπ και μαστογραφία για συναδέλφισσες και συζύγους συναδέλφων, ενώ κατόπιν συνεννόησης με την Ένωσή μας, το διαγνωστικό κέντρο «Υγεία» έκανε σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ λύνοντας μεγάλο πρόβλημα καθώς για μια μαγνητική τομογραφία έπρεπε να μετά κινούμαστε σε όμορους νομούς.

Στο πλαίσιο της  κοινωνικής αλληλεγγύης δωρίσαμε τρόφιμα καθώς και δύο αναπηρικά αμαξίδια σε συλλόγους και φορείς.

Πετύχαμε δε πλείστες προσφορές από καταστήματα της περιοχής, κάτι που αποτελεί μια έμμεση οικονομική ανακούφιση.

Κληρώνουμε κάθε μήνα δωροεπιταγή 30 ευρώ ως ελάχιστη προσπάθεια βοήθειας στις δύσκολες αυτές εποχές.

Θα σταματήσω εδώ μη απαριθμώντας άλλα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι η δύναμή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Χάρις τη συμμετοχή μας. Μαγικά ραβδιά βεβαίως και δεν υπάρχουν. Δυσκολίες και εμπόδια υπήρξαν πολλά. Λάθη και παραλείψεις έγιναν και θα γίνουν. Ουδείς τέλειος.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη σας. Θέλω όμως να προσθέσω ότι προσωπικά είμαι υπερήφανος για αυτά που δεν κάναμε. Τι; Δεν είμαστε απέναντι,  αλλά δίπλα στο συνάδελφο. Δεν του κουνάμε το δάκτυλο αλλά του δίνουμε το χέρι. Δεν τον κυνηγάμε αλλά τον αγκαλιάζουμε . Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα πορευτούμε.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί…

Χρήστος Μαρινέλης

Πρόεδρος του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ – Αναπλ. Γ.Γ της ΠΟΕΣ.

 

 

Back to top button