Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Καρυπίδης κατά Κουκουλόπουλου: “Νύχτα πήρατε την Αρχιτεκτονική από την Καστοριά…”

Οι δικές σας κυβερνήσεις  κ . Κουκουλόπουλε λεηλάτησαν το 35% των εισοδημάτων που δήλωναν προ κρίσης (2009) – ΠΙΝΑΚΑΣ

 Ποιος θα περίμενε ότι θα έφτανε το πλήρωμα του χρόνου που ο κ. Κουκουλόπουλος, θα υπερασπιζόταν την καταστροφική πολιτική της ΝΔ και του τότε υπουργού της κ. Αρβανιτόπουλου , στο γνωστό “Σχέδιο Αθήνα”.
Που από όποιο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα  πέρασε άφησε συντρίμμια.
Πέστε  λίγο στην Καστοριά και στην Φλώρινα κ. Κουκουλόπουλε πόσο « καλό»  ήταν το σχέδιο σας. Που σε ένα βράδυ, με μια υπογραφή, τους κλείσατε ένα λαμπρό Τμήμα ΤΕΙ και πήρατε την Αρχιτεκτονική Σχολή «με το έτσι θέλω» .Τα ιδρύματα μας , το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ κοντέψαμε να τα κλείσετε κ. Κουκουλόπουλε. Αποδεκατιστήκαν από Τμήματα σε ένα βράδυ, με απλό Προεδρικό Διάταγμα χωρίς καν να διαβουλευτείτε με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα!
Έχετε το θράσος να λέτε στους  κατοίκους της περιοχής μας ότι το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ήταν καλό και ισχυροποίησε τα ιδρύματα μας !  Ξεχνάτε τις τρομερές διαμαρτυρίες φοιτητών , Καθηγητών , πολιτών , μέχρι και Βουλευτών της συγκυβέρνησης σας ;
Άραγε σε λίγες ημέρες που θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο ,το κόμμα σας θα το ψηφίσει , ώστε να έχει επιτέλους ένα δυνατό Ίδρυμα η Περιφέρεια μας  με 26 ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ Τμήματα  στο μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου;

Επίσης, μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε την Αυτοδιοίκηση με την Κεντρική πολιτική σκηνή. Γνωρίζουν βέβαια  οι πολίτες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας  ότι σας είναι δύσκολο γιατί έτσι είχατε μάθει  τόσα χρόνια να χειραγωγείτε και να κομματικοποιείτε μέχρι και τον … Κοινοτάρχη.

Δεν σας επιτρέπουμε να  αναφέρεστε στον ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας σαν να είναι  Βουλευτής κάποιου κόμματος .

Και επειδή εμείς  κ. Κουκουλόπουλε δεν χτίζουμε κομματικό αυτοδιοίκητο ψηφοδέλτιο αλλά είμαστε ένας ανεξάρτητος και  πολυσυλλεκτικός οργανισμός που μπορεί να  συνεργάζεται  με όλα τα κόμματα για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.  Διαβάστε λοιπόν την κατάσταση της Χώρας το 2015, στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας :

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην πρώτη τριετία των δύο πρώτων μνημονίων, μέχρι και το 2012, με τα εισοδήματα να συρρικνώνονται κατά 35,6 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά μέχρι και το 2014, το 1ο και το 2ο μνημόνιο κόστισαν συνολικά 39,7 δισ. ευρώ.

To ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων από τα νοικοκυριά το 2010, έτος κατά το οποίο η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ανέρχονταν στο ποσό των 115,7 δισ. Ευρώ. Η πτώση των εισοδημάτων ξεκίνησε από νωρίς, από το πρώτο έτος των μνημονίων το 2010.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα 1, τα δηλωθέντα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 (δηλώθηκαν το 2010) ανήλθαν σε 115,7 δισ. ευρώ.
Το επόμενο έτος, με τις πρώτες μνημονιακές περικοπές και τις απολύσεις, τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά κατά 15,4 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 100,3 δισ. ευρώ.
Το 2011 ακολούθησε νέα βουτιά των εισοδημάτων κατά 11 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 89,3 δισ. ευρώ.
Το 2012 ήταν η χρονιά των δύο μνημονίων. Εφαρμόστηκαν οι «ουρές» του 1ου μνημονίου και τα νέα μέτρα του 2ου μνημονίου, με αποτέλεσμα τα εισοδήματα να μειωθούν περαιτέρω κατά 9,18 δισ. ευρώ, και να διαμορφωθούν στο ποσό των 80,12 δισ. ευρώ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι ρυθμοί μείωσης των εισοδημάτων επιβραδύνθηκαν, αλλά εξακολούθησαν να κινούνται σε πτωτική τροχιά. Το 2013, μειώθηκαν κατά 1,35 δισ. ευρώ, το 2014, κατά 2,76 δισ. ευρώ.

Πίνακας 1: sofokleousin.gr

Σωρευτικά, μέχρι και το 2014 που εφαρμόστηκε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, οι απώλειες των δηλωθέντων εισοδημάτων ανήλθαν στο ποσό των 39,7 δισ. ευρώ! 

 Οι δικές σας κυβερνήσεις  κ . Κουκουλόπουλε  λεηλάτησαν  το 35% των εισοδημάτων που δήλωναν προ κρίσης (2009) οι πολίτες της χώρας και της Δ. Μακεδονίας . Παραλάβαμε μια Περιφέρεια σε μια Χώρα πτωχευμένη, με ανθρωπιστική κρίση , με φοβικά σύνδρομα  και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.

Και τολμάτε να δηλώνετε ότι η κρίση στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα άρχισε το 2015 !

Αιδώς κ. Κουκουλόπουλε. Αιδώς!

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού “Ανατροπή-Δημιουργία”

 

2 Comments

 1. Πράγματι νύχτα την πήρανε την Αρχιτεκτονική κ. Καρυπίδη και είναι εγκληματικά κατακριτέοι οι Πασοκο νεοδημοκράτες του παρελθόντος . Εξάλλου εξαφανίστηκαν και από το πολιτικό σκηνικό του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια (χρονοντούλαπο της ιστορίας) . Εσείς όμως (προσωπικά) που δεκάδες φορές μέχρι σήμερα υποσχεθήκατε ότι θα ξαναφέρνατε την Αρχιτεκτονική στην Καστοριά με το έτσι θέλω , τι κάνατε γιαυτό ? Και γιατί άραγε δεν το πετύχατε ? Μήπως τζάμπα πίστεψαν και σε εσάς και σας έδωσαν την εξουσία οι ψηφοφόροι του Νομού Καστοριάς ?
  Υ.Γ. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις πια δεν πείθουν . Δεν χρειάζεται να το ξανα υποσχεθείτε .!!!!

 2. Από τότε που η πρώην Νομαρχία Καστοριάς υποβαθμίστηκε σε “υποκατάστημα” της Κοζάνης, η κατάσταση στην περιοχή μας πήρε τον κατήφορο και δεν έχει τελειωμό.

  Ούτε οι προηγούμενοι, αλλά ούτε κι εσείς κάνατε κάτι για την Καστοριά και τα μόνα που εισπράξαμε από όλους σας, ήταν μεγάλα λόγια – υποσχέσεις – απραξία – αδιαφορία – βόλεμα υμετέρων σε καρέκλες εξουσίας.
  Βλέποντας ποιοί κάθονται στις καρέκλες της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και ποιοί ετοιμάζονται να κάτσουν αντικαθιστώντας τους προηγούμενους, είναι να μας πιάνει απογοήτευση.

  Και τώρα έρχεστε ξανά τρεις Κοζανίτες ζητώντας την ψήφο μας με χίλιες υποσχέσεις, μαζί με τους τοπικούς υποψηφίους σας, που “σκοτώθηκαν” ποιός θα πρώτο μπει στα ψηφοδέλτια σας για να βολευτεί στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
  Μέχρι στιγμής κανένας υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν μας ενημέρωσε ως προς το πρόγραμμά του για την Καστοριά μας (αν έχει πρόγραμμα…), παρά μόνο ακούμε καθημερινά ποιούς “σημαντικούς τοπικούς” συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους.

  Ε, λοιπόν….όχι.
  Αν θέλετε την ψήφο μας, δώστε μας το πρόγραμμα σας ειδικά για την Καστοριά μας, μαζί με τον λόγο της τιμής σας ότι θα το πραγματοποιήσετε.
  Με όλο τον σεβασμό για όλους σας.

Back to top button