ευρωπηΚόσμος

Γερμανία: Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών έχει αρνητική άποψη για την ΕΕ

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών δηλώνει ότι έχει αρνητική άποψη για την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Splendid Research, το 31% των Γερμανών απάντησε ότι έχει αρνητική άποψη, το 57% θετική, ενώ το 11% δεν έχει σχηματίσει άποψη.

Οι ευρωεκλογές θα διενεργηθούν στη Γερμανία στις 26 Μαΐου, με τις πολιτικές δυνάμεις κατά του κατεστημένου να προσβλέπουν σε εκλογικά οφέλη.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων κατατάσσει στα θετικά της συμμετοχής στην ΕΕ την απουσία περιορισμών στις μετακινήσεις και την εργασία εντός της ΕΕ, καθώς και την ύπαρξη ενός κοινού νομίσματος και την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το σχεδιαζόμενο Brexit, με την πλειονότητα εξ αυτών να απαντά ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την πολιτική κατάσταση τόσο στη Βρετανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Εξάλλου, το 85% απάντησε ότι θα δεχόταν την επιστροφή της Βρετανίας στο μπλοκ μετά την έξοδό της.

ΑΠΕ

Back to top button