Καστοριά

Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου

Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι και είναι πολύ σοβαρό:
Τις τελευταίες ημέρες κάποια παιδιά κάνουν βανδαλισμούς και καταστροφές στο Σχολείο! Σήμερα βρήκαμε κατεστραμμένους και διαλυμένους κάδους απορριμμάτων της αυλής μας, σπασμένα τζάμια σε φωτιστικά της αυλής, σπασμένα κλαδιά! Ξέρουμε ποια παιδιά είναι, τα έχουν δει άλλα παιδιά και τα ονόματα των δραστών είναι πια γνωστά. Ευτυχώς δεν είναι δικοί μας μαθητές! Δυστυχώς είναι λίγο μεγαλύτεροι μαθητές, οι μισοί δικοί μας πρώην μαθητές, παιδιά που σε κάποιες οικογένειες ανήκουν, αλλά δρουν ανεξέλεγκτα κυρίως τις βραδινές ώρες στο Σχολείο μας, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού! Τα ίδια παιδιά δρουν επίσης ανεξέλεγκτα και πριν σκοτεινιάσει! Έχουν απλώσει τη δράση τους και σε σπίτια μεγαλύτερων σε ηλικία συγχωριανών μας και τους χτυπάνε τα κουδούνια, κάποιες φορές τους τα χαλάνε κιόλας!
Πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Βλέπουμε κι απορούμε! Εμείς το αντίθετο διδάσκουμε, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, στο Σχολείο! Άρα, τι φταίει;
“Χρειάζεται ένα χωριό για ν’ ανατραφεί ένα παιδί” λέει η σοφή παροιμία, που σημαίνει:
Τι να σου κάνει ένα σχολείο όταν δεν συνεργάζεται και δεν συμπλέει μ’ αυτό ούτε η κοινωνία ούτε οι εικόνες που δείχνει η τηλεόραση στα δελτία ειδήσεων (οι βανδαλισμοί που νέοι προκαλούν στην Αθήνα είναι το χειρότερο παράδειγμα για όλα τα παιδιά)! Κι η οικογένεια; Η περίφημη ελληνική οικογένεια πού βρίσκεται; Σε ποια σκοτεινή θάλασσα αρμενίζει; Υπάρχει ή ζητείται; Μήπως από ακλόνητο δεδομένο έχει γίνει ζητούμενο;
ΥΓ: Μας καταγγέλλονται καταστροφές-κάποιες τις βλέπουμε και οι ίδιοι-και στην αποβάθρα! Τελευταία άρχισαν να ρημάζουν και το καράβι, το περίφημη “Ολυμπία”, που τόσα χρήματα δόθηκαν για να ζωντανέψει, αλλά, τελικά, αν συνεχίσουμε έτσι,θα ξαναγίνει κουφάρι ρημαγμένο όπως ήταν πριν.
Κλείνοντας για την ώρα , κάνουμε έκκληση σε όλους για περισσότερη προσοχή και περισσότερο σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Αυτή η σύγχρονη αρρώστια που μαστίζει την Ελλάδα κάποτε πρέπει να σταματήσει, για το καλό όλων μας!
Δημοτικό σχολείο Μαυροχωρίου
 

 

Back to top button