Κόσμος

Φλαμένγκο, τάπας και κρασί στην όμορφη Σεβίλλη

Η Ισπανία είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες όλου του κόσμου.

Πέρα όμως από την κοσμοπολίτισσα Βαρκελώνη και την γεμάτη ζωή Μαδρίτη, η χώρα έχει πολλά μικρά διαμάντια που αξίζει να ανακαλύψετε.

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι μία από αυτές. Η Σεβίλλη είναι η πόλη του φλαμένγκο, των νόστιμων τάπας, του καλού κρασιού και της διασκέδασης. Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, γεμάτη από κτίρια με μπαρόκ προσόψεις, στενά σοκάκια, γειτονιές με ιστορία και παλάτια, ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Η Σεβίλλη είναι διάσπαρτη από μνημεία διάφορων εποχών. Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει το μεγαλύτερο σε έκταση ιστορικό κέντρο στον κόσμο.

Αξίζει να επισκεφτείτε το ανάκτορο Αλκαθάρ. Περιπλανηθείτε στις απέραντες πολυτελείς αίθουσες του παλατιού, στις αυλές και στους κατάφυτους κήπους με τις λιμνούλες και τα περιστύλια, ανάμεσα σε φοίνικες και πορτοκαλιές.

Λίγο έξω από τον καθεδρικό και το Αλκαθάρ θα συναντήσετε τη συνοικία Σάντα Κρουθ, την παλιά εβραϊκή γειτονιά. Πλατείες με σκαλιστές βρύσες, σφυρήλατα φανάρια, εσωτερικές αυλές (πάτιος) και γλάστρες με γεράνια διατηρούν αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα άλλων εποχών.

Στα πανέμορφα πάτιο θα ξαποστάσετε για να πιείτε τον καφέ σας ή το κρασί σας και να τσιμπήσετε κάποια από τα πεντανόστιμα τάπας. Αποτελούν σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης αλλά και για τους τουρίστες.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στη γειτονιά Τριάνα, όπου λένε ότι γεννήθηκε το φλαμένκο. Γι’ αυτό και πολλά τα γραφικά στέκια όπου τα βράδια κιθάρες και χοροί φλαμένκο έχουν την τιμητική τους. Εδώ υπάρχουν επίσης τα πιο αυθεντικά κεραμοποιεία της Σεβίλλης.

Η τυπική ανδαλουσιανή κουζίνα έχει πιάτα με μαυριτανικές επιρροές όπως ρεβίθια με σπανάκι και picatoste (κρουτόν), serranito de lomo (το σάντουιτς-σπεσιαλιτέ της πόλης), punta de salomillo, chipirones (τον τηγανητό μικροσκοπικό γόνο από καλαμάρι) και αβγοφέτες περιχυμένες με ζαχαρούχο γάλα. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε παγωτό με άνθη πορτοκαλιάς και το μοναδικό Dulce de Torrijas (παγωτό αβγοφέτα με κρασί, λεμόνι, πορτοκάλι και μέλι).

Ωστόσο να θυμάστε ότι ο ήλιος καίει στην όμορφη Σεβίλλη, γι΄ αυτό καλό θα ήταν να την επισκεφτείτε την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Ο Αύγουστος είναι «απαγορευτικός», καθώς η θερμοκρασία φθάνει συχνά τους 40 βαθμούς.

Back to top button