Ελλάδα

«Κόψε τα μούσια»: Η πρωταπριλιάτικη φάρσα της Κομισιόν για τα fake news (φωτο)

Δράση με τίτλο  «Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας» διοργανώθηκε την 1η Απριλίου, με πρωτοβουλία της αντιπροσωπείας της Κομιασιόν στην Ελλάδα.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού έναντι των fake news και της παραπληροφόρησης, τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, μέσω εκπροσώπων του ελληνικού Τύπου, ανακοινώθηκε ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας.

Σε συνεργασία με εκπροσώπους του ελληνικού τύπου, «διέρρευσε» σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την «είδηση» ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της ώρας έχει καταργηθεί από φέτος.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ψευδή είδηση με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ανακάλυπτε ότι ενώ την περασμένη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για τερματισμό της αλλαγής της ώρας, αυτό, δεν θα ισχύσει πριν το 2021 και κάθε χώρα θα αποφασίσει ποια ώρα θα διατηρήσει (θερινή ή χειμερινή).

zougla.gr

Back to top button