ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σε εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας η Μαρία Αντωνίου

Στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, είχε στόχο να αναδείξει τη σημασία και το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή.

Η κ. Αντωνίου δήλωσε: Όπως έχει τονίσει και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ επανάληψη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας και χάρη σε αυτές, η ελληνική οικονομία στέκεται ακόμη όρθια. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να μικραίνει και να φτωχαίνει. Να σταματήσει να είναι μια «παράλογη χώρα» που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι η καρδιά της αγοράς. Μια καρδιά που χτυπά δυνατά και παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων χρόνων θα τραβήξετε τη χώρα μπροστά.

 Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

«Εκατό χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, ενός εμβληματικού θεσμού, που πρέπει να αναγνωρίσουμε το ρόλο και τη δράση του στην κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην εκδήλωση εορτασμού που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο θεσμός παραμένει δραστήριος εδώ και εκατό χρόνια, πορευόμενος με δημοκρατία και ισχυρή αντιπροσωπευτικότητα.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά του επιχειρείν και το απέδειξε και στην βαθιά κρίση που πέρασε η χώρα, τις πληγές της οποίας κρίσης νοιώθουμε ακόμη στο κορμί της κοινωνίας μας. Απέδειξε και τις αντοχές της μικρομεσαίας επιχείρησης που ξέρει να μικραίνει την απόσταση μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών και τι σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο ίδιος.

Σε δύσκολες περιόδους για τον τόπο, η ΓΣΕΒΕΕ έδωσε τους αγώνες της, συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόοδος, ούτε ευημερία, χωρίς δημοκρατία – και η συνομοσπονδία αγωνίστηκε για τα δικαιώματα εργατών και εργαζομένων, για τα εργασιακά δικαιώματα, για το κοινωνικό κράτος και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αυτά είναι σημαντικά διδάγματα για το μέλλον.

Την αναγνώριση του ρόλου των μικρομεσαίων στην οικονομία ζήτησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, από το βήμα της εκδήλωσης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι φραγμοί στη δραστηριοποίηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, για νέες θέσεις εργασίες και ανάπτυξη «δηλαδή για οικονομική δημοκρατία η οποία έχει μόνο έναν αντίπαλο, την οικονομικη ολιγαρχία» όπως είπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι η ΓΣΕΒΕΕ καλείται να διευρύνει, όχι μόνο τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό ορίζοντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, «ενώ η γηραιά ήπειρος φαίνεται να ντύνεται με τα πιο σκοτεινά χρώματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εκδήλωση με θέμα «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας» είχε στόχο να αναδείξει τη σημασία του συνδικαλισμού των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή.

«Η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ θελήσαμε και προσπαθήσαμε να αποτελέσει μια ανάπαυλα προβληματισμού και σκέψης, μέσα στον διαρκή κοχλασμό των γεγονότων. Να δούμε από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε, τι εκπροσωπούμε, τι θέλουμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να βαδίσουμε ενωμένοι και αποτελεσματικοί…» είπε ο κ. Καββαθάς.

Ο πρόεδρος συνέχισε αναφέροντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ θέλει να ακουστεί η φωνή του κοινωνικού λαϊκού στρώματος που εκπροσωπεί, ενώ υπογράμμισε ότι η ιστορία της ΓΣΕΒΕ είναι ζυμωμένη με την ιστορία της πατρίδας μας. Σημείωσε τέλος, ότι από το 2010 και μετά, δεν είναι λίγες οι φωνές που βλέπουν ως υπαίτιους τους μικρομεσαίους για όλα τα κακά της οικονομίας μας, και είναι σαν να συνοδεύει τους μικρομεσαίους ο χαρακτηρισμός του αποδιοπομπαίου τράγου – και οι ίδιες φωνές προτείνουν ένα είδος «ευθανασίας» γιαυτούς, προτείνοντας την εφαρμογή διάφορων πολιτικών.

 

Back to top button