Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Έρχονται νέες ειδικότητες στο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς – Ανοίγει παράρτημα και στο Άργος Ορεστικό; (ρεπορτάζ)

Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Καστοριάς (Δ.Ι.Ε.Κ.) είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα

Οι ειδικότητες που επιλέγονται κάθε χρόνο, κάθε άλλο παρά τυχαία απόφαση αποτελούν, καθώς η Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. φροντίζει εκ των προτέρων να πραγματοποιήσει έρευνα ως προς τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα, τόσο στην Καστοριά, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ένταξη ειδικοτήτων της νέας χρονιάς 2019-20 «Χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι, θα μπορούν στην επίσημη ιστοσελίδα μας να συμπληρώσουν την αίτηση προτίμησης. Οι νέες ειδικότητες θα αναρτηθούν στα μέσα του Απρίλη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς θέλει να σπουδάσει η “νέα φουρνιά” των σπουδαστών  και βάσει αυτών των στοιχείων θα ζητήσουμε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας».

Ο κ. Τζιώτζης επεσήμανε πως θα πρέπει να ενταχθούν νέες ειδικότητες στο πρόγραμμα σπουδών του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, οι οποίες όμως θα καλύπτουν όλους τους τομείς, όπως είναι της Υγείας-Πρόνοιας,  του Τουρισμού, της Αισθητικής, της Οικονομίας, της Αγροτικής Παραγωγής κ.α.

Στην παρούσα φάση οι ειδικότητες που λειτουργούν Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς είναι 14.  Η ζήτηση τα τελευταία χρόνια είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν επαρκεί ο χώρος του Ε.Π.Α.Λ. Καστοριάς να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών.  Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως πολλά πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται εκτός του Δ.Ι.Ε.Κ. όπως για παράδειγμα του Σχεδίου Μόδας σε Βιοτεχνίες, της Νοσηλευτικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και  της Μαγειρικής Τέχνης  σε κουζίνες ξενοδοχείων «Για τις 14 ειδικότητες, χρησιμοποιούμε 12 αίθουσες του Ε.Π.Α.Λ. Εάν έρθουν ακόμα 9 νέες  ειδικότητες από τη νέα χρονιά, γίνεται αντιληπτό πως θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τον χώρο. Είναι δύσκολο να λειτουργήσουμε μόνο σε αυτό το κτίριο. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων είναι να λειτουργήσουμε είτε παράρτημα, είτε ένα ξεχωριστό Ι.Ε.Κ. στο Άργος Ορεστικό», είπε κλείνοντας ο κ. Τζιώτζης.

orizontespress.gr

 

 

Back to top button