Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Συνελήφθη μετά από καταγγελία για θανάτωση αδέσποτου με φόλα (ρεπορτάζ – φωτο)

Ένας 20χρονος άνδρας κατήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία και στο Α.Τ. Καστοριάς τον κάτοικο του χωριού Κολοκυνθού που νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σκόρπισε κομμάτια κρέατος κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του άλσους με αποτέλεσμα ένα σκυλί να πεθάνει ακαριαία.

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ο Αλέξης Γεωργίου, που είναι τσιγγάνος και μίλησε στο zoosos.gr μας εξήγησε ότι είδε τον συγκεκριμένο άνδρα να περνάει κοντά από τον καταυλισμό λίγο μετά τις 17:00. Αρχικά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, όταν τον είδε να πετάει κομμάτια κρέατος. Θεώρησε ότι ταΐζει τα αδέσποτα και επειδή ο συγκεκριμένος άνδρας περνάει συχνά από την περιοχή, δεν υποψιάστηκε τι μπορεί να κάνει.

Όμως μόλις 10 λεπτά αργότερα ένα σκυλί έπεσε νεκρό στο έδαφος ο κ. Γεωργίου έσπευσε στο σπίτι του άνδρα – καθώς γνώριζε που μένει στο χωριό της Κολοκυνθού – λόγω της γειτνίασης του καταυλισμού με τα σπίτια του οικισμού. Μόλις τον είδε τον ρώτησε γιατί σκότωσε το σκυλί, αλλά δεν έλαβε καμιά απάντηση. Τότε ο νεαρός άρπαξε τη σακούλα με τα κρέατα από τα χέρια του άνδρα, που αρνούνταν να του την παραδώσει.

Ο 20χρονος άνδρας έσπευσε στην Αστυνομία όπου και κατήγγειλε το έγκλημα, παρέδωσε τα κρέατα και τους ενημέρωσε και για τον δηλητηριασμένο σκύλο, τον οποίο βλέπετε στη φωτογραφία. Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβε τον δράστη και αναμένεται η τοξικολογική εξέταση του κρέατος να δώσει απάντηση στο αν είναι ξεκάθαρα ο εγκληματίας ή πρόκειται για σύμπτωση ο θάνατος του ζώου και τα κρέατα δεν είναι ανακατεμένα με κάποια χημική ουσία.

Για τη σύλληψη του άνδρα ενημερώθηκε και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ο οποίος έσπευσε στο Α.Τ. Καστοριάς καθώς διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή εντοπίζονται και άγρια και αδέσποτα ζώα νεκρά και είναι ένα ζήτημα που τους απασχολεί ιδιαιτέρως.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο zoosos.gr ότι άκουσε τον συλληφθέντα να αρνείται κάθε κατηγορία, εντούτοις οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν ξεκάθαρη απάντηση. Το γεγονός ότι ένας νεαρός άνδρας, ένας τσιγγάνος κατήγγειλε το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και υπερασπίστηκε το ζώο είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στους ρατσιστές κάθε είδους που αντιμετωπίζουν τους Ρομά ως εκ γενετής βασανιστές ζώων – που έχουν στο DNA τους την παραβατικότητα – και κατώτερους των υπόλοιπων Ελλήνων.

Στον 20χρονο Αλέξη Γεωργίου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την τόλμη του καθώς είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιος δράστης έτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του zoosos.gr ο συλληφθείς είναι γενικά γνωστός στην Κολοκυνθού για την παραβατική του συμπεριφορά.

zoosos.gr

 

 

One Comment

Back to top button