Καστοριά

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)


Οι Ευρωεκλογές έχουν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα. Τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα πρόσωπα οι καταστάσεις είναι κοντά μας.
Τα θέματα της Ευρώπης είναι μακριά κάπου χαμένα στις Βρυξέλλες. Είναι όμως έτσι; Και αν όλοι οι Ευρωπαίοι “έβλεπαν μόνο κοντά” και θέματα που τους αφορούν άμεσα που θα βρισκόμασταν σήμερα; Λογικά όχι εδώ που είμαστε. Με ειρήνη, ασφάλεια και πρόοδο.
Πριν από λίγα σχετικά χρόνια οι κοιλάδες της Ευρώπης κάθε τόσο γέμιζαν με πτώματα νέων στρατιωτών. Γιατί σταμάτησαν οι πόλεμοι; Είναι τυχαίο; Γιατί επιτρέπετε η μετακίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων, ιδεών; Η Ευρώπη έχει πολλά προβλήματα αλλά προς το παρόν είναι η λύση. Οι κοντόμυαλοι που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να γεμίσουμε λαϊκιστές σε όλη την Ευρώπη ας σκεφτούν τι μπορούμε να πάθουμε! Να δουν τι μας περιμένει αν πάρουν την εξουσία στην Ευρώπη οι πολέμιοί της.
Εμείς τη γλυτώσαμε επειδή δεν μπορούσαμε να σταθούμε μόνοι μας δεν μας δάνειζε κανένας και τα ρούβλια δεν ήλθαν από την Μόσχα. Αλλά μπορεί να σταθεί η Ευρώπη με το μένος κάποιων λαϊκιστών υπερεθνικιστών όπως π.χ. μερικών Άγγλων εναντίον της; Όχι βέβαια.
Έχουμε θέμα έχουμε προβλήματα που θα γίνουν βουνό και αν δεν υπάρξουν ηγεσίες που θα τα παλέψουν, την πατήσαμε.
Οι ευρωεκλογές είναι για τους σκεπτόμενους μια ευκαιρία να αναδείξουν αυτά τα θέματα και όχι να ασχολούνται αν είναι η …Μυρσίνη και ο …Ψινάκης και ο κάθε Ψινάκης στο Ευρωψηφοδέλτιο!

 

 

 

Back to top button