ΑθλητικάΚαστοριά

Συνέντευξη με τον Σέρβο μπασκετμπολίστας Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς του ΑΣ Καστοριάς (βίντεο – φωτογραφίες))

Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς στους “Όρίζοντες”

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ο Σέρβος Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς εντάχθηκε στην ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς περίπου στη μέση του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών. Ήταν μια κίνηση ματ από τη μεριά των “Γουναράδων” καθώς θέλησαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους.

 «Ήταν εύκολη η μετάβαση, ο Προπονητής,   ο Πρόεδρος, οι συμπαίκτες μου και γενικότερα όλο το team με βοήθησαν στο να βρω τους ρυθμούς μου. Σίγουρα χρειάστηκα κάποιο χρόνο για να μπω στη φιλοσοφία της ομάδας», δήλωσε ο μπασκετμπολίστας.

Μόλις μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο  Σβέτα λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι του, αναγκάστηκε να μείνει εκτός των γηπέδων για μερικές εβδομάδες «Ο τραυματισμός ήταν τελικά πιο σοβαρός από ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Ο γιατρός μου συνέστησε να ξεκουράσω το χέρι μου. Βέβαια έδινα το παρών στις προπονήσεις της ομάδας μου και προσπαθούσα να βοηθάω ψυχολογικά τους συμπαίκτες μου. Η επιστροφή μου στον αγωνιστικό χώρο είναι θέμα χρόνου, ώστε να βοηθήσω και εμπράκτως την ομάδα μου».  

Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ,  πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνίζονταν στην Σερβία και την Μπόρατς με την οποία είχε συμμετοχές και στην Αδριατική Λίγκα. Έχει επίσης αγωνιστεί στην Σλοβενία με την Κόζιτσε, στην Ουγγαρία με την Γιασμπερένι , ενώ είχε και ένα μικρό πέρασμα από την Σαουδική Αραβία, και έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Σερβίας.

Την τρίπλα του Σβέτα γνώρισαν τα παρκέ της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και φυσικά της Ευρώπης και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενος σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επεσήμανε πως στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι διαφορετικό καθώς  «Κατά το παρελθόν δεν έπαιζα με τόσο έντονη τη σωματική επαφή. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού ο οποίος μου αρέσει. Έχω ζήσει πολλές έντονες στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και σίγουρα έχω ακόμα να δώσω πολλά στο μπάσκετ».

Ο Σέρβος παίκτης είναι λάτρης της Ελλάδας και οι επισκέψεις του στα τουριστικά θέρετρα της χώρας ήταν και είναι συχνή. Πλέον είναι σε θέση να καταλαβαίνει αρκετά  καλά την ελληνική γλώσσα, του είναι όμως δύσκολο να την μιλήσει «Γενικότερα δεν υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης στις προπονήσεις και στους αγώνες. Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα και με βοηθάνε όταν χρειάζομαι κάτι εκτός των γηπέδων. Επίσης και οι Καστοριανοί γνωρίζουν πολύ καλά τα αγγλικά, οπότε δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στην καθημερινότητά μου».  

Η πόλη της Καστοριάς αρέσει πάρα στον Σβέτα, παρά το έντονο κρύο. Του αρέσει πάρα πολύ η φυσική της ομορφιά, αλλά  και η ηρεμία που εκπέμπει. Όσον αφορά τους Καστοριανούς, είναι ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία τους «Ο Πρόεδρος Ναούμ Δίτσιος, ο Προπονητής Νίκος Καραγιάννης, οι συμπαίκτες μου και όλο το team με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την πρώτη στιγμή».

More info

Ηλικία: 28

Ύψος: 2.06

Καταγωγή: Νις Σερβίας

Θέση: Πάουερ φόργουορντ

Αριθμός φανέλας: 24

Ζώδιο: Σκορπιός

Αγαπημένο ελληνικό τραγούδι: Γύφτισσα Μέρα/Νότης Σφακιανάκης

Moto: Φύγε πάνω από την καταιγίδα και θα δεις τον ήλιο να λάμπει…

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

 

orizontespress.gr

 

Back to top button