Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

50 ημέρες πριν από τις εκλογές: Τα τελευταία νέα από τα επιτελεία όλων των υποψηφίων για τους τρεις δήμους και περιφέρεια (ρεπορτάζ)

Πενήντα ημέρες έμειναν και το ΦΟΥΙΤ  σας παρουσιάζει αποκλειστικά όλα τα τελευταία νέα από τους συνδυασμούς των υποψηφίων για Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο και την Περιφέρεια. Σε σχέση με το ανάλογο ρεπορτάζ που κάναμε 16/2 για τις 100 ημέρες πριν τις εκλογές, έχουμε δύο αποχωρήσεις από την εκλογική μάχη, του Σωτήρη Αδαμόπουλου και του Σταύρου Μαγαλιού.
Οι υποψήφιοι παρουσιάζονται αλφαβητικά:

Δήμος Καστοριάς

Ο Γιάννης Κορεντσίδης έχει ολοκληρώσει τον συνδυασμό του. Έχει ήδη ανακοινώσει 63 ονόματα και το μόνο που μένει, και είναι θέμα χρόνου, να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 81 (64 για τον κορμό και 17 για το τοπικό). Εν αναμονή…

Ο Σωκράτης Λιάνος εντός των επομένων ημερών θα κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις του συνδυασμού του. Όπως μας δήλωσε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο Γιώργος Πετκανάς έχει μέχρι στιγμής 50 υποψήφιους, με την  ποσόστωση των γυναικών να είναι πολύ πάνω από το 40% που ορίζει ο νόμος. Ο συνδυασμός του συνεχίζει να ανακοινώνει περίπου ένα όνομα κάθε μέρα. Το αμέσως προσεχές διάστημα, σε ειδική εκδήλωση, θα γίνει η επίσημη έναρξη των εκλογικών του γραφείων.

 Η Κατερίνα Σπύρου που έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει 35 υποψήφιους, ετοιμάζει πυρετωδώς το εκλογικό της κέντρο το οποίο θα βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κύκνων 26. Ακόμα θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες νέους υποψήφιους, ενώ θα δημοσιοποιήσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της για τον Δήμο Καστοριάς.

Ο Αλέξανδρος Ταμήλιας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καστοριάς, κάτι που θα κάνει εντός των επομένων ημερών, καθώς ο συνδυασμός έχει ολοκληρωθεί και έχουν αποφασιστεί όνομα και λογότυπο.

Ο Γιώργος Τίγκας σε αναμονή για την ανακοίνωση και των υπολοίπων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην πρώτη εκδήλωση είχαν ανακοινωθεί 9, από τους 41 που είναι το όριο για τον Δήμο Καστοριάς.

Δήμος Άργους Ορεστικού

 Η Αννέτα Γραμμένου εν αναμονή της ανακοίνωσης και των υπολοίπων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην πρώτη εκδήλωση είχαν ανακοινωθεί 8, από τους 27 που είναι το όριο για τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

 Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου την επόμενη Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού θα κάνει απολογισμό του έργου του και θα παρουσιάσει τους υποψήφιους του συνδυασμού του.

Ο Σωκράτης Μπουρινάρης τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του, όνομα και λογότυπο.

Δήμος Νεστορίου

 Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο ανάγκασαν σε αποχώρηση από την εκλογική διαδικασία δύο υποψηφίων του. Έτσι η αναβληθείσα εκδήλωση συνέντευξη τύπου θα γίνει αυτήν την Τρίτη το μεσημέρι. Την Κυριακή στο ξενοδοχείο AFKOS η εκδήλωση παρουσίασης θέσεων και υποψηφίων.

Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης δηλώνει ότι βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση του συνδυασμού του, όμως η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει μετά το Πάσχα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Νεστόριο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψήφιο, ούτε τους 11 υποψήφιους που είναι το όριο για τον Δήμο Νεστορίου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην ΑΡιστερή ΣΥμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία έχει συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο για την Καστοριά και το προσεχές διάστημα, πριν το Πάσχα, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωσή του.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει 6 υποψήφιους, ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν κλείσει ακόμη 4 και είναι σε αναμονή της αυριανής ημέρας για να συμφωνήσει και με την ενδέκατη και τελευταία  υποψήφια. Ο συνδυασμός θα έχει 6 άνδρες και 5 γυναίκες. Υπό σκέψη το άνοιγμα εκλογικού κέντρου στην πόλη της Καστοριάς.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης έχει ολοκληρώσει  όλο το ψηφοδέλτιό του για τη Δυτική Μακεδονία. Η παρουσίαση των υποψηφίων για την Καστοριά αναμένεται να γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Σε ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του εκλογικού κέντρου.

Ο Γιώργος Κασαπίδης είναι σε αναζήτηση της τελευταίας υποψήφιας για να κλείσει ο συνδυασμός για την Καστοριά. Την Τρίτη στις 17:30 σε ειδική εκδήλωση, θα ανοίξει το εκλογικό του κέντρο επί της Γράμμου 101 (απέναντι από το Γηροκομείο).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εν αναμονή και των υπολοίπων υποψηφίων για την Περιφέρεια. Μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει 4 από τους 7 που είναι το όριο.

 

 

 

Back to top button