ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο για το Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας (φωτογραφίες)

Εχθές, Κυριακή Δ΄ των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Κλεισούρα, όπου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου επ΄ ευκαιρία των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των αδίκως σφαγιασθέντων 270 κατοίκων αυτής από τις Ναζιστικές Δυνάμεις Κατοχής την 5η Απριλίου 1944. Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Καστοριάς και η Τοπική Μαρτυρική Κοινότητα Κλεισούρας.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν οι π. Νικόλαος και π. Βασίλειος, εφημέριοι Κλεισούρας και ο διάκονος π. Αγαθόνικος. Στο κήρυγμά Του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή (Μαρκ. Θ΄ 17-31) και στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη, συγγραφέα της Κλίμακος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο των θυμάτων της Κλεισούρας. Το χρονικό του Ολοκαυτώματος παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Δ. Σμιξιώτης.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Α. Αγγελής, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Καστοριάς κ. Σ. Αδαμόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικος, οι Βουλευτές Καστοριάς κ. Μ. Αντωνίου και Κοζάνης κ. Γ. Θεοφύλακτος και κ. Γ. Κασαπίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ. Β. Στέχερ, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κέντρου Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Αντιστασιακών Οργανώσεων, άλλοι Επίσημοι και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

 

Back to top button