Καστοριά

Ο Γέρων Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε εχθές, Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπροσευχομένων από του παραθρονίου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ελισσαίου Σιμωνοπετρίτου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, και από του Ιερού Βήματος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Στεφάνου Ρήνου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου, με την παρουσία πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τεμάχιο λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, το οποίο ετέθη στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Οι Αρετές και η καλλιέργεια αυτών κατά τον Άγιο Ιωάννη, συγγραφέα της Κλίμακος», αναφερόμενος επιγραμματικά στον Βίο και την Πολιτεία του Αγίου και εκτενώς στο περιεχόμενο της Κλίμακος των Αρετών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Ελισσαίο για την ομιλία του και την πνευματική τροφοδοσία στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφερόμενος επίσης στον πνευματικό σύνδεσμο με την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και τον πολιό Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη, Προηγούμενο της ως άνω Ιεράς Μονής, από την εποχή της διακονίας του στην Μοναχική Πολιτεία των Μετεώρων.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, το Εκκλησίασμα πέρασε και έλαβε την ευχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας καθώς επίσης και ένα φυλλάδιο πνευματικής οικοδομής.

 

imkastorias.gr

 

Back to top button