Καστοριά

Ο προϋπολογισμός του Δήμου και τα “όνειρα” του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Είναι μέρες που η επικαιρότητα από εδώ το πάει από εκεί το πάει καταλήγει πάντα στις τοπικές εκλογές. Επειδή ο κόσμος νοιώθει, βλέπει διαπιστώνει την κατιούσα της πόλης ευελπιστεί σε μια λύση από τον Δήμο. Στην περιφέρεια θεωρεί κυρίαρχη την Κοζάνη και δεν πολυπιστεύει ότι έχει και θα δώσει την λύση (για μένα κακώς), στρέφεται λοιπόν στον Δήμο.
Εκεί ευελπιστεί να προκύψει μία δημοτική αρχή να κάνει κάτι και να αλλάξει τον ρου του ποταμού. Να δώσει ελπίδα και προοπτική. Οι υποψήφιοι γνωρίζοντας αυτήν την απαίτηση κατά καιρούς ετοιμάζουν προγράμματα και προτάσεις. Προς το παρόν ασχολούνται μέρα νύχτα για την εξεύρεση υποψηφίων ή και την εσωτερική διευθέτηση του τύπου. “Αν έλθει αυτός ,φεύγω εγώ”.
Το κυριότερο για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους όπως με πληροφορούν εκ των έσω είναι:’Με ποιον τρόπο-συνδυασμό αποτελεσμάτων θα μπορέσουν να πάρουν την πολυπόθητη έμμισθη αντιδημαρχία. Προς το παρόν όλα γύρω από αυτό στρέφονται. Επομένως αργεί η ενασχόληση με την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα για μένα είναι πολλά ,αλλά πρώτα από όλα ο προϋπολογισμός του δήμου.Τι έσοδα, τι έξοδα έχει ,ποιες υποχρεώσεις έχει στο μέλλον ,τι μπορεί να κόψει τι μπορεί να αυξήσει. Αυτό όμως δεν το ακούμε. Προφανώς γιατί χαλάει το “όνειρο” Κανένας δεν καταπιάνεται με το θέμα , είναι η ‘καυτή πατάτα”.
Όποιος όμως και αν εκλεγεί την άλλη μέρα δεν θα κυβερνήσει με τα “όνειρα” αλλά με την πραγματικότητα. Επομένως είναι πολύ βασικό να μιλούν για μακροπρόθεσμα έργα,για μεγάλες αλλαγές για σχέδια. Πάντα όμως να μην ξεχνούν την οικονομική δυνατότητα του Δήμου. Αυτό θα βοηθήσει την συζήτηση ουσίας για τον Δήμο και όχι μεγαλόπνοα σχέδια και προτάσεις που και δεν γίνονται και απογοητεύουν τον κόσμο.
Φυσικά εννοείται ότι τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Ευρώπη και από την κυβέρνηση έχουν άλλη προσέγγιση άλλο σχεδιασμό.
Στο άρθρο αναφέρομαι στα αυτά καθ αυτά του οικονομικά του Δήμου.
Υγ. Κατά καιρούς δέχομαι την παρότρυνση “Σε διαβάζουμε, γράφε”.
Νομίζω ότι είναι καθήκον μου να το κάνω ,πιστεύω ότι βοηθώ. Ευελπιστώ όμως ότι αυτό θα γίνεται στο μέλλον από πολλούς .ελπίζω να “πιάσατε” το υπονοούμενο και να συμβάλετε και εσείς σ΄αυτήν την συζήτηση.

 

 

2 Comments

Back to top button