ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Βιογραφικά των υποψηφίων του Γιώργου Κασαπίδη

 

Βιογραφικά των υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε Πορεία»του Γιώργου Κασαπίδη

Γουγούσης Αναστάσιος

Γεννήθηκε το 1969 στην Κορησό Καστοριάς και κατοικεί στην Καστοριά, όπου και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Είναι παντρεμένος με την κ. Σαπουντζή Τριανταφυλλιά και έχει ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Καστοριάς το 1987 και αμέσως μετά σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νις όπου απέκτησε το δίπλωμα της Ιατρικής το 1995. Το 1998 ως αγροτικός γιατρός βρέθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Πενταβρύσου Καστοριάς.

Από το 1999 έως το 2003 εργάστηκε ως ειδικευόμενος της χειρουργικής κλινικής και της ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο Καστοριάς, πραγματοποιώντας το πρώτο μέρος στην ειδικότητα της ουρολογίας.

Από το 2003 έως το 2007 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του, στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης  «Ο Άγιος Δημήτριος».

Από το 2007 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καστοριά, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά επειδή πιστεύει ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες, τη θέληση για δουλειά, τις καινοτόμες ιδέες και φυσικά τη συμβολή όλων μας, θα «αλλάξουμε πορεία» στον τόπο μας, οδηγώντας στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΕΥΗΜΕΡΙΑ, προσφέροντας ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον σε εμάς και στα παιδιά μας.

Ευαγγέλου Χριστίνα

Γεννημένη το 1977 στην Καστοριά, παιδί εκπαιδευτικών, η Χριστίνα Ευαγγέλου ζει και εργάζεται στην Καστοριά. Είναι σύζυγος του προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιώργου Σούλιου και έχει 2 παιδιά, τον Χρήστο (9) και την Ιωάννα (6).

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός και Διδάκτορας Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης με συνεπίβλεψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Haute Ecole d’Ingénierie et d’Architecture de Fribourg της Ελβετίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης με αντικείμενο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας από το 2007 και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με την εξειδίκευσή της στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, τα Logistics και τη Στρατηγική Διοίκηση. Ταυτόχρονα, διδάσκει σε προγράμματα επιμόρφωσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και εργάζεται ως ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Καστοριάς, από το 2014, σε θέματα ανάπτυξης και προγραμματισμού, με ιδιαίτερη συμβολή σε θέματα Πληροφορικής, Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Έχει πολυετή εμπειρία στη σύνταξη, την υποβολή, την υλοποίηση και την παρακολούθηση ευρωπαϊκών ερευνητικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝ.ΚΑΣ.), την “Καλλιστώ”, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ. – Διόφαντος) και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πιο πρόσφατο ερευνητικό της έργο αφορά στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Logistics, ως μοχλό ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.

Γνωρίζει άριστα αγγλικά και μέτρια γαλλικά.

Στον ελεύθερο χρόνο της συνεισφέρει στις κοινωφελείς δράσεις της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Καστοριάς της οποίας είναι μέλος Δ.Σ.

Ζιώγου Ισίδωρος

Ο Ισίδωρος Ζιώγου γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Καστοριά. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Διοίκηση Συστημάτων Ενέργειας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και υποψήφιος διδάκτορας με θέμα τον αστικό ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει εργαστεί ως μεταπτυχιακός ερευνητικός συνεργάτης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Αμβέρσας και ως βοηθός διδασκαλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο, τη Νορβηγία και την Ελλάδα, σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στην Πολωνία και στο Βέλγιο, σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση και την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική.

Έχει λάβει υποτροφίες προπτυχιακών σπουδών, κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταπτυχιακών σπουδών αριστείας, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και υποτροφίες διδακτορικών σπουδών, κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του Υπουργείου Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει υπάρξει εκλεγμένο μέλος της τριμελούς επιτροπής για την αντιπροσώπευση των φοιτητών του τμήματος πολιτικών μηχανικών σε θέματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), ενώ είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ.

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά και ασχολείται με τον αθλητισμό.

Είναι γιος του Στέργιου Ζιώγου και της Ευανθίας Σιστοβάρη, αδερφός των Βασίλη και Φώτη-Θεοχάρη Ζιώγου και εγγονός του Ισίδωρου Σιστοβάρη.

Ιωάννου Μαρία Γεωργία

H Ιωάννου Μαρία – Γεωργία είναι κόρη του Ιωάννη Ιωάννου και της Μυροφόρας Ζουρνατζή. Κατάγεται  από την Αυγή Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με το Θωμά Νταούτη και μητέρα δύο παιδιών. Κατοικεί μόνιμα στο Νεστόριο Καστοριάς.

Είναι απόφοιτος της σχολής Νεστορίου.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο Νεστόριο Καστοριάς ως ιδιοκτήτης τουριστικών επιχειρήσεων και καταστήματος λιανικού εμπορίου.

Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Νεστορίου από το 2011 και εκλεγμένη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεστορίου.

Επίσης ως μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Νεστορίου οργανώνει και συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της περιοχής.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεστορίου τα τελευταία 8 χρόνια.

Καραταγλίδης Χαράλαμπος

Ο Καραταγλίδης Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Καστοριά, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Μιλάει αγγλικά και ρώσικα.

Επαγγελματικά ασχολείται με τη γουνοποιία. Από το 1996  ξεκίνησε στον τομέα της εμπορίας γουναρικών και  γουνοδερμάτων, ενώ μετά το 1998  προχώρησε και στην κατασκευή ετοίμων γουναρικών τα οποία εξήγαγε, κυρίως, στις χώρες Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία, σημειώνοντας  ανοδική πορεία από τότε. Μετά το έτος 2006 κύρια ασχολία του είναι η  λιανική πώληση γουναρικών σε δικά του καταστήματα.

Η ενασχόληση του με τα κοινά χρονολογείται από το 1997, όταν στο χώρο των τεχνών υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Μουσικού Εργαστηρίου Καστοριάς.

Εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς το 2006, ενώ από το 2011 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας και στην αναπτυξιακή εταιρία «ΩΣΙΣ». Έχει εκλεγεί ως μέλος της Διοικούσας στην Κ.Ε.Π.Α.-ΑΝ.Ε.Μ., ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είναι εκπρόσωπος της Δυτικής Μακεδονίας στο Ελληνορωσικό Επιμελητήριο. Με την ιδιότητα του Προέδρου του επιμελητηρίου λαμβάνει μέρος σε συμβούλια και επιτροπές τοπικού, περιφερειακού και εθνικού ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Καστοριάς (ΑΝ.ΚΑΣ.) και ειδικός πραγματογνώμονας στο τελωνείο Καστοριάς.

Κοζατσάνη Δέσποινα

Κατάγεται από την Οινόη Καστοριάς και έχει 3 παιδιά. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αθηνών και την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στην καρδιολογία στα Γ.Ν. Πειραιά και Τζάνειο νοσοκομεία. Διορίστηκε στο Γ.Ν. Καστοριάς το 1997 ως  Επιμελητής Β’. Προήχθη σε Επιμελητής Α’ και Διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς το 2012. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Μεσοποταμίας – Αλιάκμονα.

Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά  σε εθελοντικές δράσεις. Συμμετέχει επίσης σε επιστημονικές, κοινωνικές  εκδηλώσεις και σε αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Κυριακίδου – Τσιάγγου Καλλιόπη (Κάλι)

Γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Κορησό Καστοριάς. Είναι κόρη του Αλέξανδρου Κυριακίδη, γουνοποιού και της Πηνελόπης Μοσχίδου, συνταξιούχου Προϊσταμένης Τ.Υ.Δ.Κ. Καστοριάς. Είναι παντρεμένη στο Άργος Ορεστικό με τον Τσιάγγο Στέλιο, καθηγητή Φυσικής και μητέρα ενός παιδιού.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βραβεύθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τις επιδόσεις των σπουδών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης με αντικείμενο: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλάει άριστα την αγγλική, πολύ καλά την ιταλική και ισπανική, ενώ κατέχει και τη γερμανική γλώσσα.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Καστοριά ως πολιτικός μηχανικός.

Από το 2009 είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Από το 2017 έως και σήμερα είναι αντιπρόσωπος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής μέχρι το Μάιο του 2018.

Ήταν Πρόεδρος, από το 2010 έως 2013 και Αντιπρόεδρος, από το 2008 έως 2010, της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. από το 2010.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας για την προστασία της λίμνης Καστοριάς.

Ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς

Συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του Ν. Καστοριάς. Ήταν αθλήτρια στίβου στο Γ.Α.Σ. Κορησού.

Μάνος Θωμάς

Γεννήθηκε το 1970 στα Λακκώματα Καστοριάς, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μπαλιάκα και έχει δύο παιδιά, τον Χρήστο (22) και τη Βαΐτσα (20).

Είναι επαγγελματίας αγρότης (παραγωγός οσπρίων) από την ηλικία των 21 ετών και δραστηριοποιείται στο Νομό Καστοριάς.

Είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού, θέση την οποία κατέχει επί τρεις τετραετίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Βράχου.

Το 2013  εξελέγη στο Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς και έχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Μπινιάκος Μιχάλης

Ο Μιχάλης Μπινιάκος γεννήθηκε στην Καστοριά το 1975.  Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδίκευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον Χωρικό Σχεδιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, ενώ αγορεύτηκε Διδάκτορας Οικονομικής Γεωγραφίας (PhD) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Με την αποφοίτηση του από την Ε.Σ.Δ.Δ. τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Διεύθυνση Οικονομικών των Ο.Τ.Α. (έως το 2011). Στη συνέχεια εργάστηκε στο οικονομικό-λογιστικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και έκτοτε εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα αδειών διαμονής.

Ο συνδυασμός των ακαδημαϊκών γνώσεων και των ανησυχιών του για τα τεκταινόμενα στην Καστοριά, τον οδήγησε στην υποψηφιότητα του στο Δήμο Καστοριάς. Με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος διετέλεσε, για δύο χρόνια, αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τα ανοιχτά έργα του Ε.Σ.Π.Α. 2007-13 και να εντάξει μεγάλες παρεμβάσεις στην νέα περίοδο 2014-2020, με σημαία το Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Ε.Σ.Σ.Β.Α.Α.) για την Καστοριά.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους και φορείς με κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μανιακών και του αθλητικού συλλόγου Π.Α.Σ. Λεύκης, καθώς και πιστοποιημένος προπονητής ποδοσφαίρου της UEFA C. Το 2016 ίδρυσε το εργαστήρι λαογραφίας και παραδοσιακού χορού «ΟΡΜΟΣ Καστοριάς» και, εκτός από χοροδιδάσκαλος σε πολλούς συλλόγους, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής παραδοσιακού χορού στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής/Δ.Π.Θ.

Σαββόπουλος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Σαββόπουλος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Καστοριάς το 1966.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Γεωπονική Σχολή.

Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μιχαηλίδου Συμέλα και πατέρας δύο παιδιών, του Βαγγέλη και του Κυριάκου.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής στο Καλοχώρι Καστοριάς, στην Αστραπή Μεσοποταμίας, στην Αναγέννηση Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης και στην Π.Α.Ε. Καστοριάς.

Εργάστηκε στον ΕΛ.Γ.Α., στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, ενώ σήμερα εργάζεται στο Δήμο Καστοριάς ως γεωπόνος.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεσοποταμίας, νομαρχιακός σύμβουλος και Αντινομάρχης Καστοριάς και Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ενώ σήμερα είναι περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

 

Back to top button