ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Καστοριάς – Βραβεύσεις (σειρά φωτογραφιών)

100  χρόνια Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – 20  χρόνια συνεχούς  παρουσίας και λειτουργίας με κανονικότητα και συνέπεια  για το Παράρτημα Καστοριάς

Έκλεισαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Παράρτημα μας γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τα 20 χρόνια δράσης του Παραρτήματος μας.

Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων διοργανώθηκαν :

  • Την Κυριακή 31 Μαρτίου, ημερίδα με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών μας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας – Πληροφορικής.

Στόχος της ημερίδας μας, η ενημέρωση και η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών μας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι ομιλητές μας κ. Γιάννης Θωμαΐδης και κ. Νικόλαος Ζανταρίδης αναφέρθηκαν στον τρόπο επιλογής των θεμάτων, στην βαθμολόγηση των γραπτών, σε θέματα προηγούμενων ετών, συνηθισμένα λάθη που παρατηρούνται στα γραπτά των εξετάσεων , σε παρερμηνείες μαθηματικών εννοιών και σε σειρά θεμάτων των Μαθηματικών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Πανελλαδικές εξετάσεις.

  • Την Δευτέρα 1 Απριλίου είχαμε τη χαρά σε συνεργασία με το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας  και το Παράρτημα Πιερίας της Ελληνικής  Μαθηματικής  Εταιρείας  να συνδιοργανώσουμε το 11ο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 7 Απριλίου 2019.

Η έναρξη της Μαθηματικής Εβδομάδας για πρώτη φορά έγινε στην πόλη μας με την συμμετοχή συναδέλφων από την Καστοριά, την Θεσσαλονίκη καθώς και φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας έγινε παρουσίαση εργασιών από συναδέλφους Μαθηματικούς της Καστοριάς, συντονιστές Μαθηματικών και Πληροφορικής της Περιφέρειάς μας και από καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής  Μακεδονίας και του Μαθηματικού τμήματος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των μαθητών μας που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς Μαθηματικών  ‘’Θαλής’’ και ‘’Ευκλείδης’’ .

Το Παράρτημα Καστοριάς  ευχαριστεί και δημόσια:

  • Τους ομιλητές κ. Γιάννη Θωμαΐδη, τ. Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών και επί σειρά ετών επόπτη – συντονιστή του μαθήματος των Μαθηματικών σε Βαθμολογικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και τον κ. Νικόλαο Ζανταρίδη, φροντιστή, συγγραφέα και εκδότη μαθηματικών βιβλίων και περιοδικών για τις διαφωτιστικές και εμπεριστατωμένες ομιλίες.
  • Τους εισηγητές της 1ης ημέρας – έναρξης της Μαθηματικής Εβδομάδας που  με τις εργασίες τους στήριξαν την προσπάθειά μας.
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ,τον Δήμο Καστοριάς και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς που ως βασικοί φορείς και θεσμικοί πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας, για άλλη μια φορά μας υποστήριξαν έμπρακτα σ΄αυτό τον αγώνα, με την συμμετοχή τους στους χορηγούς της εκδήλωσης μας.
  • Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την αμέριστη συμπαράσταση και για την παραχώρηση της αίθουσας.
  • Τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Καστοριάς, για την συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη.
  • Τον σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία της συνδιοργάνωσης της ημερίδας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς που με την χορωδία τους,  άνοιξαν τις εκδηλώσεις της11ης Μαθηματικής Εβδομάδας.

Κλείνοντας ευχόμαστε στους υποψήφιους μαθητές μας καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη μάχη τον  Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για το Δ. Σ. του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία  Ρουσούλη                                                          Σπύρος Δήμου 

 

Back to top button