ΓούναΚαστοριά

Με φορείς της γούνας συναντήθηκαν ο Γιώργος Κασαπίδης και οι υποψήφιοί του (φωτο)

Παραγωγικούς φορείς της γούνας συνάντησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού του στην Π.Ε. Καστοριάς.

Στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και στην προοπτική του, επικεντρώθηκε η συζήτηση τόσο με το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών όσο και με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημαντική μείωση των εξαγωγών της γούνας και αντίστοιχα έμφαση δόθηκε στους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφεια της.

Η ανάπτυξη συνεργειών, με παράλληλη τυποποίηση, πιστοποίηση, ταυτοποίηση και ιχνηλασιμότητα του τελικού προϊόντος, συζητήθηκαν ως στοχευμένες ενέργειες και απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δυναμικής του κλάδου στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης τόνισε την πεποίθησή του για την εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου της γούνας στη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες των φορέων για το σκοπό αυτό.

 

Back to top button