Ντοματοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά συνταγής

  • ντοματάκια Σαντορίνης (ή όποια άλλα μπορείτε να βρείτε): 1½ κιλό
  • κρεμμύδια: 4
  • βασιλικός: 1/2 ματσάκι
  • δυόσμος: 1/2 ματσάκι
  • μαϊντανός: 1/2 ματσάκι
  • άνηθος: 1/2 ματσάκι
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 4-5 κουταλιές
  • ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα ντοματάκια σε μικρούς κύβους και τους βάζετε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα αρωματικά και τα αναμειγνύετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε και τα ντοματάκια. Ρίχνετε στο μείγμα όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει σφιχτό, αλατοπίπερο και το ζυμώνετε.
  2. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κατόπιν στραγγίζετε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε.

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.