ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το διεθνές «Rally Greece Offroad» και φέτος στην Καστοριά!

Ο διεθνής αγώνας RALLY GREECE OFFROAD για οχήματα “εκτός δρόμου” θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά και θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Καστοριάς στις 6-9 Ιουνίου 2019, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Οι διοργανωτές, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς, φιλοδοξούν και φέτος να προσφέρουν σε Έλληνες και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μία άρτια οργάνωση, εφάμιλλη της φήμης που έχει λάβει ο αγώνας όλα τα προηγούμενα έτη.

Οι αγωνιζόμενοι που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρουμανία και άλλες χώρες. Οι συμμετοχές κρίνονται ως υψηλού επιπέδου καθώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αγωνιστικές ομάδες και οδηγοί που έχουν συμμετάσχει στο γνωστό αγώνα DAKAR.

Το 7ο RALLY GREECE OFFROAD είναι για το 2019 ο μεγαλύτερος αγώνας αυτοκινήτων που πραγματοποιείται στην Ελλάδα τόσο από άποψη χρονικής διάρκειας όσο και από το μέγεθος των διαδρομών.

Στις τέσσερις ημέρες του αγώνα θα διανυθούν στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά 800χλμ εκ των οποίων τα 520χλμ θα είναι Ειδικές Διαδρομές που θα κρίνουν και τη τελική κατάταξη. Πόλος έλξης για τους θεατές αλλά και τα Μ.Μ.Ε. είναι η ειδικά διαμορφωμένη “Super – Ειδική Διαδρομή” που θα πραγματοποιηθεί στη καρδιά της πόλης της Καστοριάς στις 7, 8 και 9 Ιουνίου.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, οι Οργανωτές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής, ενώ σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βελτιώνουν τη κατάσταση των ορεινών δρόμων, προς όφελος των υλοτόμων και των επαγγελματιών του δάσους.

Για πρώτη χρονιά θα μεταδοθούν στιγμιότυπα του RALLY GREECE OFFROAD σε 168 χώρες μέσω της συνεργασίας των Οργανωτών με καταξιωμένη Εταιρία παγκόσμιας διανομής τηλεοπτικού υλικού.

Ειδικά για την Ελλάδα και Κύπρο τα στιγμιότυπα θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, ΕΡΤ, Cosmote TV, Nova, Action24.

CNN, EuroNews, DW, ZDF, Eurovision, Reuters, SNTV, ABU είναι μερικά από τα παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα που θα λάβουν στιγμιότυπα του αγώνα, προσδίδοντας το διεθνή χαρακτήρα που αρμόζει στο RALLY GREECE OFFROAD.

Χορηγοί του 7ου RALLY GREECE OFFROAD είναι οι Εταιρίες “Mare Management”, “George Moundreas & Co. SA”, “Interamerican”, “ISUZU”, “Superfast Ferries”.

Αξίζει να σημειωθεί η ολόθερμη στήριξη του αγώνα από την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και πλήθος τοπικών φορέων.

Back to top button