ΑθλητικάΚαστοριά

Ματς – πρόκληση για τον ΑΣ Καστοριάς στην Καρδίτσα

Στη συναισθηματική αποφόρτιση των αθλητών του, θαρρώ πως αποσκοπούσε η δήλωση του Νίκου Καραγιάννη στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του νικηφόρου ματς κόντρα στο Ψυχικό, πως… ο αυριανός εκτός έδρας αγώνας απέναντι στον Α.Σ. Καρδίτσας δεν έχει την μορφή «τελικού»: «Δε θα έλεγα πως είναι τελικός, υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη».

Του Νίκου Καραμανλή

Παράλληλα όμως ο Αθηναίος τεχνικός δε κρύβει πως είναι ένα ματς – πρόκληση για την ομάδα μας που σε ενδεχόμενο νίκης θα μας κάνει να βλέπουμε με άλλη ματιά την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Είναι παιχνίδι που αν κάνουμε μια νίκη θα κοιτάμε διαφορετικά τη συνέχεια», συμπλήρωσε.

Και εδώ που τα λέμε καλώς πράττει, αν και οι καλαθοσφαιριστές μας, αντιλαμβανόμενοι της κρισιμότητας του πράγματος, δηλώνουν με στόμφο, δια στόματος του MVP της περασμένης συνάντησης με το Ψυχικό, του Πέτρου Μελισσαράτου πως… «είναι ένα ματς χωρίς αύριο για εμάς».

Το παιχνίδι λοιπόν με τους Θεσσαλούς είναι μια μεγάλη πρόκληση για το Καστοριανό συγκρότημα, που οφείλει να το κερδίσει για να συνεχίσει να ορίζει τη μοίρα του, χωρίς να το ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι διεκδικητές, στη «μάχη» κατάληψης μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου.

Το ευτύχημα είναι πως η ομάδα μας δείχνει να βρίσκεται, τη πιο κατάλληλη στιγμή, σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, καθώς, προέρχεται από 3 νίκες στη σειρά και τέσσερις στα 5 τελευταία ματς (4-1), όντας η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα στη κατηγορία.

Ο Α.Σ. Καρδίτσας από την άλλη μπορεί να μη συγκαταλέγεται στα «βαριά» ονόματα του πρωταθλήματος, πάραυτα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Λαρισαίου τεχνικού Γιάννη Τζήμα (γνώστης της κατηγορίας, μετράει 5 ανόδους από την Α2 στην Α1), έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό σύνολο αποτελούμενο από ένα μίγμα νέων ελπιδοφόρων (Ερμείδης, Καρράς, Γραβάς, Μαυρογιάννης) και έμπειρων (Κακλαμάνος, Καλλές, Παπαχρήστου, Μαγγουνής, Μοκφορντ, Σαριμπαλίδης) καλαθοσφαιριστών, που για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται μακριά από περιπέτειες αλλά και με ελπίδες για εισόδο στα μπαράζ ανόδου.

Υγ: Ιδιαίτερο το ματς για τους Θωμά Αμπαρά και Νίκο Κακλαμάνο καθώς τίθενται αντιμέτωποι με τις πρώην ομάδες τους. Μάλιστα και οι δύο είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περασμένη σεζόν σε αυτές. Ο 25χρονος γκαρντ Αμπαράς «μέτρησε» με τη φανέλα των «κυανόλευκων» 12,5 πόντους κατά μέσο όρο, 2,6 ασίστ και 64 εύστοχα τρίποντα, ενώ ο 37χρονος σούτινγκ γκαρντ Κακλαμάνος μ’ αυτή των Καστοριανών 13,5 πόντους και 2,5 ασίστ.

Back to top button