Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Αποτίμηση και ευχαριστίες για τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας – Οι νικητές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, τον οποίο οργάνωσαν από κοινού οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Καστοριάς και Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με την παρουσία δεκάδων μαθητών, γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι προκριθέντες μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

  1. Βλάχου Γεωργία (Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου)
  2. Μάστορα Βάγια (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  3. Πουτογλίδου Σοφία (3ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
  4. Παγουνόπουλος Κωνσταντίνος (3ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  5. Νάνου Αναστασία (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης)
  6. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  7. Αδαμοπούλου Βασιλική (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  8. Σιώκη Παναγιώτα – Καλλιόπη (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  9. Γκούλου Μελπομένη (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)

10. Ζιώγα Βασιλική (4ο Γυμνάσιο Κοζάνης) 

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι τρεις πρώτοι έλαβαν δωροεπιταγές αξίας 250, 150 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Η συμμετοχή όλων στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας ήταν η ολοκλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελληνική Γλώσσα, για το οποίο κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, από κάθε γωνιά της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και συγκεκριμένα τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, για την άριστη φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση που επεφύλαξε στους συμμετέχοντες, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης για την ένθερμη υποστήριξη του θεσμού και τους φιλολόγους που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή και την επιτροπή κριτών του διαγωνισμού. Επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και τους φιλολόγους των Γυμνασίων των Π.Ε. Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, οι οποίοι παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχούς συνεργασίας των Φιλολογικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας – Ποιοι Καστοριανοί μαθητές διακρίθηκαν

Back to top button