Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κυρία Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις «υποτροφίες του υιού Φωτάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), το είχαμε καταψηφίσει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε «ημετέρους».

 Τελικά κι έπειτα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη, αρμόδιος υπουργός και εμπνευστής του ΕΛΙΔΕΚ,  έλαβε «υποτροφία» από το «παιδί» του όπως συνηθίζει να αποκαλεί ο κ. Φωτάκης το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

 Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: «πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…».

 Όσο για την «ανεξαρτησία» του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, θα μας απαντήσει σε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων και για τον επιβλέποντα και για τις χρηματοδοτήσεις και ίσως να φτάσουμε και την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…

 

 

 

 

 

Back to top button